avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...

Buna ziua,Sunt intr-o situatie neplacuta,locuiesc in casa cu mama mea(impreuna cu sotia mea si 2 copii) care este propietara in acte al terenului si are autorizatie de constructie pe casa dar inca nu are procesul verbal de receptie si nici nu este intabulata,casa am construt-o impreuna cu mana de prin anul 2003 pana in prezent,mentionez ca eu nu am acte doveditoare doar 2 vecini care pot confirma ca am “muncit” efectiv la constructia casei,dupa o cearta mama vrea sa ma evacueze prin procedura speciala,a obtinut si un ordin de protectie de 3 luni impotriva mea,are dreptul sa ma evacueze din casa pentru “lipsa titlu”chiar daca eu am muncit si contribuit financiar la casa?Am locuit efectiv 21 de ani in casa impreuna eu si familia mea avem buletinele la adresa
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Costica1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costica1982 , utilizator 17:02, 20 Noiembrie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
cererea mamei se va respinge cel mai probabil ca ramasa fara obiect! asta nu inseamna ca dvs va puteti intoarce cand expira ordinul de protectie! referitor la dreptul de creanta, nu va poate spune nimeni ce sanse aveti. aveti noroc ca e vorba de mama si se poate admite proba cu martori fara un inceput de dovada scrisa, insa asta nu garanteaza un castig, depinde si de celelate probe.
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , din punct de vedere legal casa este doar a ei , numai a ei atata timp cat detine acte pe teren si autorizatie de constructie , o poate vinde oricui vrea cat timp traieste .Nu pomeniti de tata , daca traieste sau este facuta succesiunea dupa ei , decedat in timpul constructiei sau nu. Aveti 2 martori care la interogatoriu in fata judecatorului se poate sa va faca mai mult rau decat bine la intrebarile scrise de avocatul ei si citite de judecator ,ele se pot fixa doar pe relatie mama-fiu-nora-nepoti nu pe contributie pecuniara sau constructie . Munca efectiva la constructia casei se masoara in bani iar titlul de proprietate in acte autentice , deci ai platit si nu esti proprietar . Ordinul de protectie pentru 3 luni este dat pentru fapte grave la sigurante persoanei , deci ceea ce a fost acolo nu stim si nici nu relatati cu lux de amanunte asa cum sunt descrise alte amanunte . Un proces impotriva mamei in acest moment nu va avantajeaza sub nicio forma daca nu este facut cu ajutorul unui avocat care stie exact cum sa abordeze problema . La final de postare afirmi "'éu si familia mea " mama din care familie face parte ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2024
Oprisanescu Stefan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil ca nici banii investiti in casa sa nu-i primiti, mama poate invoca prescrierea...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acei doi martori sunt aproape inexistenti... Isi pot schimba oricand marturia verbala.... cea scrisa nu la fel de usor dar o pot schimba si pe aceea. Va bazati degeaba pe ei... sper sa nu ma insel dar e strict parerea mea.
Asa cum au spus colegii, singura optiune pe plus pentru dumneavoastra si familie, este doar impacarea si capul plecat cu respect pentru mama dumneavoastra, mama care cu siguranta are o varsta si o experienta de viata.
Faptul ca a stiut sa ceara restrictia accesului si evacuarea prin procedura speciala, mie imi spune ca e si inteligenta si rezistenta a duce batalia pe lunga durata, daca nu cautati impacarea.
Ganduri bune va doresc si bucurii.

Prescrierea nu poate actiona, ati plecat recent, pana la plecare ea nu a curs. Martorii sunt importanti pentru situatia de fapt a contributiei in natura, insa trebuie coroborati cu alte probe. De regula se gasesc, mai ales cand construirea a durat atata timp.
Nu imi e de inteles de ce consideram ca unii oameni sunt intelepti pentru ca pot duce razboaie, insa asta cxcede dreptului...

Din pacate primiti sfaturi nu intocmai in acord cu legea aici, este normal, e un forum, nu un loc profesionist aici...

Alte discuții în legătură

Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea sotului Ioanamra Ioanamra Buna ziua. Am inteles ca interdictia se aplica unei persoane dupa ce are loc un proces si doar in cazul in care judecatorul considera ca este necesar acest ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat ... Alex_29 Alex_29 Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma ... (vezi toată discuția)