avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt intr-o situatie neplacuta, locuiesc in casa cu ...

Buna ziua,Sunt intr-o situatie neplacuta,locuiesc in casa cu mama mea(impreuna cu sotia mea si 2 copii) care este propietara in acte al terenului si are autorizatie de constructie pe casa dar inca nu are procesul verbal de receptie si nici nu este intabulata,casa am construt-o impreuna cu mana de prin anul 2003 pana in prezent,mentionez ca eu nu am acte doveditoare doar 2 vecini care pot confirma ca am “muncit” efectiv la constructia casei,dupa o cearta mama vrea sa ma evacueze prin procedura speciala,a obtinut si un ordin de protectie de 3 luni impotriva mea,are dreptul sa ma evacueze din casa pentru “lipsa titlu”chiar daca eu am muncit si contribuit financiar la casa?Am locuit efectiv 21 de ani in casa impreuna eu si familia mea avem buletinele la adresa
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2024
Costica1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costica1982 , utilizator 17:02, 20 Noiembrie 2024
Ce îmi.plac aceste discuții care se prelungesc la nesfârșit și în care o colega av cu experienta primește,, aprecieri negative/dislike"iar alți cetățeni specializati probabil in pescuit sportiv,fizica cuantica si metafizica muraturilor își dau cu părerea .

Pai si cum face mama sa ma impiedice sa intru in casa?intru in curte si gata,daca cheama politia fac dovada ca locuiesc acolo le arat buletinul…
cris0811 a scris:

cererea mamei se va respinge cel mai probabil ca ramasa fara obiect! asta nu inseamna ca dvs va puteti intoarce cand expira ordinul de protectie! referitor la dreptul de creanta, nu va poate spune nimeni ce sanse aveti. aveti noroc ca e vorba de mama si se poate admite proba cu martori fara un inceput de dovada scrisa, insa asta nu garanteaza un castig, depinde si de celelate probe.

Mama nu a foat casatorita cu tata,este doar proprietatea mamei..referitor la ordinul de protectie,ne-am certat si a venit politia si cam asta a fost
Oprisanescu Stefan a scris:

Buna ziua , din punct de vedere legal casa este doar a ei , numai a ei atata timp cat detine acte pe teren si autorizatie de constructie , o poate vinde oricui vrea cat timp traieste .Nu pomeniti de tata , daca traieste sau este facuta succesiunea dupa ei , decedat in timpul constructiei sau nu. Aveti 2 martori care la interogatoriu in fata judecatorului se poate sa va faca mai mult rau decat bine la intrebarile scrise de avocatul ei si citite de judecator ,ele se pot fixa doar pe relatie mama-fiu-nora-nepoti nu pe contributie pecuniara sau constructie . Munca efectiva la constructia casei se masoara in bani iar titlul de proprietate in acte autentice , deci ai platit si nu esti proprietar . Ordinul de protectie pentru 3 luni este dat pentru fapte grave la sigurante persoanei , deci ceea ce a fost acolo nu stim si nici nu relatati cu lux de amanunte asa cum sunt descrise alte amanunte . Un proces impotriva mamei in acest moment nu va avantajeaza sub nicio forma daca nu este facut cu ajutorul unui avocat care stie exact cum sa abordeze problema . La final de postare afirmi "'éu si familia mea " mama din care familie face parte ?

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu functioneaza asa , nu are nici o importanta ca aveti domiciliul la acea adresa , mama poate merge la politie , evidenta populatiei si anula orice resedinta a persoanelor care au domiciliul pe proprietatea ei iar din moment ce deja v-a evacuat , poate chema politia pentru intrare prin efractie si o sa fiti arestat impreuna cu ceilalti membri din familia d-voastra . Din cate se poate observa aveti o mare problema in a intelege raspunsurile primite plus o incapatanare inradacinata la care nu vreti sa renuntati . Daca sunteti hotarat sa actionati dupa bunul plac fara a tine seama de nici o lege , faceti cum doriti si nu mai puneti intrebari aici din moment ce oricum nu luati in consideratie raspunsurile , este doar o pierdere de vreme pentru cei care au incercat sa va ajute .
Va dati seama ca nu o sa sar gardul sa intru in curte,vorbeam ipotetic,sa stiti ca eu chiar apreciez si tin cont de toate sfaturile primite aici,multumesc oentru amabilitate

Etsy123 a scris:

Din pacate nu functioneaza asa , nu are nici o importanta ca aveti domiciliul la acea adresa , mama poate merge la politie , evidenta populatiei si anula orice resedinta a persoanelor care au domiciliul pe proprietatea ei iar din moment ce deja v-a evacuat , poate chema politia pentru intrare prin efractie si o sa fiti arestat impreuna cu ceilalti membri din familia d-voastra . Din cate se poate observa aveti o mare problema in a intelege raspunsurile primite plus o incapatanare inradacinata la care nu vreti sa renuntati . Daca sunteti hotarat sa actionati dupa bunul plac fara a tine seama de nici o lege , faceti cum doriti si nu mai puneti intrebari aici din moment ce oricum nu luati in consideratie raspunsurile , este doar o pierdere de vreme pentru cei care au incercat sa va ajute .

Alte discuții în legătură

Cum pot scăpa de un bețiv care mi-e tată? am niște bani pentru partaj și divorțul mamei, dar nu știu dacă să-i folosesc pentru asta, sau pentru a sta cu chirie departe de el Divortpartaj Divortpartaj Tata e un alcoolic ,bea de aproximativ 18 ani. In ultimul timp încerca sa se lase pentru ca a ajuns la alcoolicii anonimi la insistentele mamei si pentru ca ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea sotului Ioanamra Ioanamra Buna ziua. Am inteles ca interdictia se aplica unei persoane dupa ce are loc un proces si doar in cazul in care judecatorul considera ca este necesar acest ... (vezi toată discuția)
Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat ... Alex_29 Alex_29 Fosta sotie ma urmareste peste tot, ne-a amenintat in mod repetat pe mine si fiica mea, a mers la serviciu la mine si a incercat sa determine managerul sa ma ... (vezi toată discuția)