Bună ziua, poate cineva îmi poate explica cum pot rezolva următoare problemă:în 2023 am achiziționat un apartament, acesta urmând să fie achitat de fiul meu, el aflându-se în Germania. În momentul în care am încheiat antecontractul nu deținea
m procură, așadar acesta a fost încheiat pe numele meu,dezvoltatorul asigurându-mă că nu va fi nici o problemă când vom încheia contractul final. Desigur nu a fost așa, deoarece notarul mi-a spus că contractul final va trebui să fie pe numele meu, adică cel din antecontract, chiar dacă am procură și fiul meu a plătit întregul preț al apartamentului .Oare ce putem face în această situație, adică apartamentul să fie pe numele fiului meu. MULȚUMESC
DlGoe
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ma mira raspunsul dat de o profesinista: ,,Îl cumpărati dvs, după care îl donați fiului.". Lucrurile ar fi asa de simple (despre taxarea ,,multipla", in beneficiul notarului, nu mai zic nimic) daca fiul ar fi unicul mostenitor al dnei si daca dna nu ar fi casatorita. A se retine ca banii cu care se achizitioneaza imobilul sunt ai fiului! Daca dna mai are copii si/sau este casatorita, cum stau lucrurile dupa decesul dumneaei, tot asa de simple sunt?
Bună ziua, vă mulțumesc pentru răspuns ,dar mai am totuși o întrebare. Sunt căsătorită și am doi copii. În cazul în care pot dovedi că unul din fii a plătit prețul apartamentului și fac aceasta donație în timpul vieții mai trebuie făcută succesiunea?Mulțumesc încă o dată