avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, poate cineva îmi poate explica cum pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, poate cineva îmi poate explica cum pot rezolva următoare ...

Bună ziua, poate cineva îmi poate explica cum pot rezolva următoare problemă:în 2023 am achiziționat un apartament, acesta urmând să fie achitat de fiul meu, el aflându-se în Germania. În momentul în care am încheiat antecontractul nu deținea
m procură, așadar acesta a fost încheiat pe numele meu,dezvoltatorul asigurându-mă că nu va fi nici o problemă când vom încheia contractul final. Desigur nu a fost așa, deoarece notarul mi-a spus că contractul final va trebui să fie pe numele meu, adică cel din antecontract, chiar dacă am procură și fiul meu a plătit întregul preț al apartamentului .Oare ce putem face în această situație, adică apartamentul să fie pe numele fiului meu. MULȚUMESC
Cel mai recent răspuns: Adawieh Rodica , utilizator 15:24, 20 Noiembrie 2024

DlGoe a scris:

Ma mira raspunsul dat de o profesinista: ,,Îl cumpărati dvs, după care îl donați fiului.". Lucrurile ar fi asa de simple (despre taxarea ,,multipla", in beneficiul notarului, nu mai zic nimic) daca fiul ar fi unicul mostenitor al dnei si daca dna nu ar fi casatorita. A se retine ca banii cu care se achizitioneaza imobilul sunt ai fiului! Daca dna mai are copii si/sau este casatorita, cum stau lucrurile dupa decesul dumneaei, tot asa de simple sunt?


Și pe mine ma mira expresia "taxare multipla". În esența sunt 2 acte. Dvs faceți parte din tagma oamenilor care vor sa-si rezolve interesele gratis, dar desigur pe răspunderea altora.
Da, sunt la fel de simple. Și dacă e căsătorită, ce? Și dacă mai sunt și alți copii, ce? Le știți dvs poziția și relația? Știți dvs ca doamna nu mai are alte bunuri? Da, oamenii incheie contracte de donație. Și e perfect legal.
Prostiile și combinațiile se plătesc.
De ce nu a trimis fiul o procură? De ce i-a dat banii asa? Și mai ales pentru un imobil care încă nu e ridicat.
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2024
raluk0207, utilizator
@Adawieh Rodica Incercati sa ganditi logic. Ce obiective aveti? 1.Imobilul sa figureze in proprietatea celui care a dat banii si 2.Sa rezolvati pct. 1. in timpul vietii dvoastra. Varianta cu donatia e o prostie, paguboasa si nedreapta pt cel care a dat banii si profitabila pt notari, pt celalalt copil si pt sotul dvoastra. Cota succesorala a celui care a dat banii va fi redusa cu contra valoarea de piata(la momentul dezbaterii succesiunii in urma decesului dvoastra) a imobilului ,,donat". Peste 20 de ani acel imobil poate costa atat de mult incat fiul care l-a platiti sa-i datoreze bani fratelui/surorii si tatalui. Daca nu va gasiti intelegere la vanzator, singura solutie pe care o vad e ca fiul sa se adreseze instantei, care sa decida ca imobilul a fost cumparat cu banii lui! Ceva adevarat e in spusele ,,sfatuitoarei" : Prostiile se plătesc. ,,Donatia" pica, v-am aratat motivele. Nici daca sotul si celalalt copil ar declara in fata notarului ca nu vor avea nicio pretentie la imobilul ,,donat" singurul care ar castiga ar fi notarul, ar taxa o hartie fara nicio valoare. Consultati un avocat si stabiliti strategia de urmat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
DlGoe, utilizator
Bună ziua, țin să precizez următoarele lucruri:fiul meu a trimis procura după aprox.două luni din motive bine întemeiate (programare la ambasadă),dezvoltatorul asigurându-mă că la semnarea contractului final, acesta va fi automat pe numele fiului.După șapte luni a trebuit să semnăm contractul final și tot în acel moment am aflat că imobilul va rămâne pe numele meu conform antecontractului."Prostia "mea a fost că nu am ripostat atunci, dar "combinații",cum le-ați numit dvs,nu știu din partea căruia au fost.Și ca să nu uit imobilul este finalizat din anul 2022.Vă mulțumesc pentru înțelegere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si ... Amitrica Amitrica As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si cumpere un apartament pe numele lui. Care sunt caile legale de a face acest lucru fara ca, in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii cumpar baiatului un apartament. el este casatorit. ... cristinamariav cristinamariav Vreau sa ii cumpar baiatului un apartament. El este casatorit. Se poate trece apartamentul doar pe numele lui ? Intrucat apartamentul nu e cumparat cu bani ... (vezi toată discuția)