avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In luna februarie am inchiriat un apartament pe care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In luna februarie am inchiriat un apartament pe care l-am inregistrat ...

In luna februarie am inchiriat un apart pe care l-am inregistrat la Anaf in oct.
Chiriasul nu platea chiria la tim si utilitatile. La lasat in apart pe fratele lui fara sa ma anunte. Acesta a facut in casa un dezastru. Am anuntat ca vreau sa imi vad locuinta si ma tinut 2 ore in fata blocului. Chemasem pe cineva sa sparga incuietoarea sa vad ce se intampla. Intr-un final ma suna si a spus ca dormea si ca nu a auzit. Asta dupa ce vecinul de deasupra a auzit bataile in usa. Am intrat in casa, a chemat politia cum ca am intrat peste el si am facut scandal. Am primit amenda (in casa mea).
Le-am trimis notificare sa plece. M-au amenintat ca pleaca doar cu ordin judecatoresc. Intr-un final am reusit sa ii conving sa se mute. Dar surpriza cand am ajuns iar mi-a chemat politia spunand ca o sa primesc amenda. Politia a venit a constat ca contractul e in regula si ca trebuie sa plece. Le-am cerut cheile. Numai ca surpriza politistul a spus ca nu sunt obligati sa imi dea cheile si fratele chiriasului (el mi-a predat apart,) a plecat cu cheile de la apart si cu cheia de la uscatorie.
A procedat corect politistul?
Chiriasul nu trebuia sa imi dea cheile inapoi?
Acesta mi-a distrus mobilierul, masina de spalat, a plecat cu tacamurile si vesela din casa.
Cel mai recent răspuns: AllyP , utilizator 13:59, 25 Noiembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din nou și din nou cetățeni care își dau cu părerea pt ca își aduc ei aminte din studiile făcute la ff acum n ani dar fără a profesa vreodată 5 min într un domeniu juridic, cetățeni care au auzit de la un vecin milițian sau au citit ei pe net..Nu faptul ca încheiați un contract nu este titlu executoriu VMware poate fi pus în executare,contractul încheiat la ANAF nu este titlu executoriu și pentru evacuare etcetc.Dar asta e bucuria romanului sa își dea cu părerea în domenii în care are 0 experienta..
Polițistul a procedat corect spunând ca chiriașul bu e obligat sa imi dea cheile înapoi?
Din punctul meu de vedere la predarea locuinței trebuia sa primesc și cheile înapoi.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Din nou și din nou cetățeni care își dau cu părerea pt ca își aduc ei aminte din studiile făcute la ff acum n ani dar fără a profesa vreodată 5 min într un domeniu juridic, cetățeni care au auzit de la un vecin milițian sau au citit ei pe net..Nu faptul ca încheiați un contract nu este titlu executoriu VMware poate fi pus în executare,contractul încheiat la ANAF nu este titlu executoriu și pentru evacuare etcetc.Dar asta e bucuria romanului sa își dea cu părerea în domenii în care are 0 experienta..

S-a bagat ca musca. Nu era treaba lui sa rezolve cu cheile deci nu ca trebuia sa Lea dea sau nu, trebuia sa zica ca nu e treaba lui nu ca nu era chiriasul obligat sau nu, sa vi le dea.
Buna!
Este grotesc ca un proprietar sa primeasca amenda in propria casa! Trebuia sa fi spus ca , NU exista niciun contract CU el, PT CA NU EXISTA NU, ci cu fratele.
Eu l-as fi lasat fara usa la la apartament, as fi scos-o si luat-o! sa stea fara USA
si as face EU plangere pentru tulburarea de posesie/distrugere ! CEL CARE STA in CASA TA NU are niciun TITLU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)
Chiriasi dati afara si cu lucrurile retinute arysiso arysiso Buna ziua, Problema mea este urmatoarea .. Am inchiriat anul trecut in iulie printr-o agentie un apartament cu contract facut de ei si semnat de catre noi si ... (vezi toată discuția)
Cum evacuez chiriasi rau platnic stefanescu78 stefanescu78 Am inchiriat pe o perioada de 6 luni la un cetatean fara casa , ma mintit ca vrea sa puna birouri si ca are firma de camioane , nu am luat garantie pentru ca ... (vezi toată discuția)