avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Sunt testamentar am făcut succesiunea pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Sunt testamentar am făcut succesiunea pe apartament ...

Buna seara!
Sunt testamentar am făcut succesiunea pe apartament și a rămas 2 hectare de completat la succesiune. Ulterior am fost daca in judecată de către viceprimar, are o chitanță de mana făcută cu bunica mea de la care am moștenit că a vândut pe 9000 de lei în 2012 și scrie că este obligată să facă actele dar din cate am înțeles eu el nu i-ar mai fii dat banii și ea nu a mai respectat actul nu ia făcut act de vânzare cumpărare cum scrie in chitanța. Ce pot face? Vrea că el sa îi fac act vânzare cumpărare iar eu nu vreau6
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:48, 25 Noiembrie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajați neapărat, un avocat.
Dacă primul nu si-a făcut treaba, angajați altul.
După 3 ani a intervenit prescripția, deci chitanță lui este nula.
Dar va trebuie avocat sa va reprezinte.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Teren intabulat, neintabulat? A avut vicele posesia, nu a avut-o? Luati-va repede un avocat si respectati termenul de 25 de zile de facut intampinarea. Si cum a spus cineva mai anterior, niciun avocat nu poate opri pe cineva sa dea in judecata, dar poate și aveți nevoie să vă ajute să vă apărați respectând procedura de judecata (25 de zile termen pentru formularea întampinarii)
Mai aveti circa o saptamana sa depuneti intampinarea, fara sa stim actul, posesia si ce cere omul, cum argumenteaza, nu avem cum sa stim ce sa faceti.
Daca terenul este intabulat pe dumneavoastra, faceti duvada ca sunteti proprietar. Daca e intabulat pe Bunica, faceti dovada ca e intabulat pe bunica si faceti rescrierea a succesiunii sa fiti dumneavoastra proprietar in acte.
Eu daca iti platesc impozitul pe pamant fara sa fie pe numele meu, nu inseamna ca sunt proprietar pe el, dar imi pot cere banii inapoi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nicio intabulare.
Userul nu are cum sa aibă pe numele sau, din moment ce nu are acte de proprietate (terenul respectiv nefiind inclus în certificatul de moștenitor).
Iar dacă avea bunica intabulare, făceau actele la notar, nu de mână.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire drept proprietate cu chitanta de mana MariaL2012 MariaL2012 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:bunicul meu a cumparat aproximativ in periana anilor 1970-1974 cu chitanta de mana un teren de la ... (vezi toată discuția)
Problemă cu întabularea terenului, apărută din cauza primăriei. ce proceduri să urmez pentru a grăbi lucrurile? Bojoaga Theodor Bojoaga Theodor Buna ziua. In urma cu mai bine de un an si jumatate,bunicii au hotarat sa-mi \"vanda\" un pamant. Dupa ce am facut succesiunea,am inceput procesul de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chitanta de mana inainde de dezbaterea mostenirii efuionut efuionut Sunt unica mostenitoare a bunicului meu care a detinut cateva loturi de teren unele se afla pe rol inregistrate la primarie altele au fost cumparate cu ... (vezi toată discuția)