avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. In cazul desfiintarii postului din motive ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. In cazul desfiintarii postului din motive neimputabile ...

Buna seara. In cazul desfiintarii postului din motive neimputabile angajatului, in cazul in care se oferă alternative "neacceptabile"( perioada determinata sau salariul mult mai mic decat cel initial) ,angajatul mai poate contesta decizia de concediere su deciderea desfiintarii? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: lavi05 , utilizator 19:46, 10 Decembrie 2024
Am citit ca angajatorul nu este obligat sa respecte termenul de preaviz. Mai ales ca daca l-ar respecta, ar însemna si obligatia platii celui de-al 13 lea salariu. Poate sa faca asta? Se restructureaza postul incepand cu 2 decembrie, primesc alternative de neacceptat, refuz, urmeaza concedierea si preavizul de 20 de zile? Pe care poate sa il respecte sau nu. Varianta acceptarii unui post platit practic la jumătate, înseamnă sa accept si al 13 lea tot la jumătate..

Cornel Vasile a scris:

Preavizul incepe din ziua urmatoare celei in care vi se comunica instiintarea de preaviz.

In cazul demisie este va;labila afirmatia dvs .. in situatia concedierii pentru desfiintarea postului, angajatorul nu are aceasta optiune mentionata in lege.

Insa, in practica, pe durata preavizului de concediere am intalnit doua situatii , fara a se diminua drepturile salariale :
1. Reducerea timpului de munca pe durata preavizului numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ori mentionata intr-un act aditional la c.i.m.

2. Tot in baza unui document scris se poate decide neprezentarea dvs la locul de munca pe durata preavizului , dar fara sa va fie afectate drepturile salariale.
Mulțumesc mult de raspunsuri!
Buna seara,
Am ajuns sa refuz postul pt ca s-a creat un nou cim cu perioada de proba de 90 de zile( alta functie si alt salariu si am refuzat. Angajatorul vrea sa semnam un acord de incetare a vechiului cim si sa mi se acorde 3 salarii compensatorii. Dar imi ofera un preaviz de 2 zile. Un numar de telefon pt a va contacta, va rog! Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Daca se refuza un alt post, inseamna concediere ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, va adresez urmatoarea intrebare: in cadrul unei multinationale se inchide o agentie. In aceste conditii se restructureaza pozitiile. Conform ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Revocare decizie desfiintare post kl3o4 kl3o4 Buna ziua, E posibil ca angajatorul sa revoce decizia desfiintarii postului la o luna si jumatate dupa aceasta decizie? Exista anumite proceduri pe care ... (vezi toată discuția)