Ma puteti ajuta si pe mine? va rog mult de tot.
Am o "amica", nu sunt ruda cu ea si are schizofrenie destul de avansata, deoarece nu ia tratamentul de multi ani. Ea nu ma stie mai deloc , desi am vorbit cu ea cateva saptamani si am ajutat-o cu de toate.
Mentionez ca acesta fata sta singura, intr-un apartament abandonat, nu mai poate sa aibe grija de ea, viata/sanatatea ei fiind in pericol si are deseori acele episoade psihotice, delir, halucinatii, simturile toate ii sunt intr-un total dezechilibru. A fost diagnosticata acum ceva ani cu schizofrenie.
Rudele ei sunt in strainatate . Unde as putea apela ca sa reusesc sa o duc in spital ?
Nu cred ca daca as chema un medic la locatia ei, un medic psihiatru, aceasta l-ar accepta, ci din contra, ne-ar da afara , asta e reactia ei.
Cum as putea sa o duc in spital cu ajutorul ambulantei? Ea nu vreau sa auda de ambulanta si devine agresiva verbal daca ii zic de spital .
Presupun ca incalc legea daca sun la 112, eu nefiind nici ruda , iar doctorii gasind-o calma si incoerenta, nu o pot lua, legea nepermitandu-le.
nu ia tratamentul acasa, nici sub supraveghere, e ca un drac de om , care nu are stare, care vrea afara la tigari si sa piarda vremea pe afara, in nebunia ei si nu asculta de nimeni, doar de boschetarii care ii spun ca ea e normala.
Nu se poate.
Credeam ca doriti sa o ajutati...
Nu aveti cum sa o internati, nu sunt sigura ca este un pericol pentru ea sau ceilalti cat timp va temeti ca politia o gaseste calma si coerenta. Nu sunteti nici ruda, pare ca aveti alte motive acum. Tocmai pentru a nu exista acest tip de abuzuri, oameni care „condamna” semeni de-ai lor, pentru aceea legea spitalizarii involuntare are atatea reguli si oprelisti.
Ar trebui ca penru persoana bolnavă să fie instituită măsura tutelei speciale și să-i fie numit un tutore. Ulterior, să fie îngrijită într-un centru pecializat.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Totusi, nu avem informatii despre situatia ei financiara.
Daca n-are apartinatori cum se poate intretine singura'?
De unde are bani sa-si cumpere mancare si haine, sa plateasca curentul si gazul.....?
Se pare ca are un venit pentru subzistenta.