avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dupa decesul mamei exista orice posibilitate (ca ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dupa decesul mamei exista orice posibilitate (ca mostenitor dar ...

Dupa decesul mamei exista orice posibilitate (ca mostenitor dar avand domiciliu permanent in strainatate (!)) sa transfer contractele de furnizare de gaz, electricitate etc. pe numele meu?
Neavand buletin (numai pasaport de cetatean cu domiciliu in strainatate), mi se pare imposibil - dar poate gresesc, sigur trebuie sa existe situatii de genul cetatean strain sau roman care nu este domiciliat la adresa respectiva din Romania dar este proprietar si plateste facturile pentru o proprietate/imobil din Romania?
Logic, companiile furnizoare ar dori ca cineva sa plateasca facturile, nu conteaza cine si de unde, mai ales acum prin plati online.
Altfel ar trebui sa anulez toate contractele de furnizare, deci nu ar mai fi gaz, electricitate etc. la imobilul mostenit de la mama unde vizitez anual si intentionez sa ma stabilesc in viitor?
Multumesc mult pentru orice informatie.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:53, 14 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă insistă, deși pasaportul CRDS este act de identitate,aveti dreptul să solicitati o carte de identitate provizorie pentru cetățenii români cu domiciliul în străinătate și reședința în România.
Are valabilitate 1 an și vă poate ajuta în rezolvarea problemei.
Pentru documente și condiții de eliberare , puteți consulta, orientativ , [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2025
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum ... DALMLE DALMLE Buna seara, eu sunt cetatean roman dar care este rezident acum in NL si va fi si pe viitor. Vreau sa-mi fac buletin, Care este procedura? Se poate elibera ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului in strainatate; obligativitate de renuntare la c.i. ??? Liviu1971 Liviu1971 Buna ziua, de 6 ani sunt cu familia in Germania (legal- contracte de munca, impozite, etc.) iar deunazi am auzit ca cetatenii romani trebuie sa renunte la C.I. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt din rep. moldova, dar am cetatenie romana si ... cata-11 cata-11 Buna ziua, sunt din Rep. Moldova, dar am cetatenie romana si pasaport romanesc cu domiciliu in strainatate. Pot obtine buletin romanesc permanent (adica pe 7 ... (vezi toată discuția)