avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la fiecare 3 luni ...

Contracte de 3 luni din martie
Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la fiecare 3 luni trebuie sa semnam contracte pe perioada determinata... Care e faza? Ce beneficii au ei si ce inconveniente am eu? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2024
Steve55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 19 Decembrie 2024
Inauntrul termenului de 36 de luni , c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit fara a exista o limitare a numarului de prelungiri, indiferent de durata prelungirii.
Codul muncii nu prevede niciun numar maxim de prelugiri a perioadei unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intai verificati daca si restul angajatilor sunt tratati la fel. Apoi vedeti daca merita saa stati la o astfel de firnam 2-3 ani si apoi sa o luati sde la capat la alta, eventual intrebati-i, mai ales daca aveti planuri pe termen lung.
Vedeti daca apare vreo perioada de proba, daca sunt sigur prelungiri sau contracte noi, unii angajatori le amesteca, asa nu mai stie angajatul ce si cum. Vedeti in ce baza legala e incheiat contractuil pe perioada determinata, caci fiind o exceptie de la regula, sunt situatii exact in care legea spune ca poate fi incheiat un astfel de contract, vedeti daca apare art. 83 in contractul dv. initial.
Modelul de c.i.m. este cel reglementat de lege si nu are mentionata strict prevederea legala in baza careia se incheie. ..
Al domnului? Multi au mentiuni, de aceea am intrebat.
Ramane de verificat situatia de fapt altfel daca nu reiese din acte, de vazut daca e sau nu nu abuziv.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Nu e chiar asa , majoritatea merg pe modelul cadru stabilit prin Ordin al MM.

Iar abuz cu prelungirea nu poate fi , atat timp cat legea nu prevede un numar maxim.

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata goidescu steluta goidescu steluta care este perioada minima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata (vezi toată discuția)
Contactele de munca george15 george15 cind un angajator semneaza contractul de 3 luni de zile trebuie sa il faca contract nedeterminat sau prin act aditional il prelungeste la 6,9 luni cum se va ... (vezi toată discuția)