Contracte de 3 luni din martie
Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la fiecare 3 luni trebuie sa semnam contracte pe perioada determinata... Care e faza? Ce beneficii au ei si ce inconveniente am eu? Mulțumesc
Inauntrul termenului de 36 de luni , c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit fara a exista o limitare a numarului de prelungiri, indiferent de durata prelungirii.
Codul muncii nu prevede niciun numar maxim de prelugiri a perioadei unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.
Intai verificati daca si restul angajatilor sunt tratati la fel. Apoi vedeti daca merita saa stati la o astfel de firnam 2-3 ani si apoi sa o luati sde la capat la alta, eventual intrebati-i, mai ales daca aveti planuri pe termen lung.
Vedeti daca apare vreo perioada de proba, daca sunt sigur prelungiri sau contracte noi, unii angajatori le amesteca, asa nu mai stie angajatul ce si cum. Vedeti in ce baza legala e incheiat contractuil pe perioada determinata, caci fiind o exceptie de la regula, sunt situatii exact in care legea spune ca poate fi incheiat un astfel de contract, vedeti daca apare art. 83 in contractul dv. initial.
Al domnului? Multi au mentiuni, de aceea am intrebat.
Ramane de verificat situatia de fapt altfel daca nu reiese din acte, de vazut daca e sau nu nu abuziv.
Contactele de munca
george15
cind un angajator semneaza contractul de 3 luni de zile trebuie sa il faca contract nedeterminat sau prin act aditional il prelungeste la 6,9 luni cum se va ... (vezi toată discuția)