Contracte de 3 luni din martie
Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la fiecare 3 luni trebuie sa semnam contracte pe perioada determinata... Care e faza? Ce beneficii au ei si ce inconveniente am eu? Mulțumesc
Nu cu prelungirea, ci cu incheiera contractului in acest tip. Inteleg ce zici, tu ai vazut mai multe, eu mai degraba mici nise din domeniu. Am vazut contracte incheiate astfel doar cu anumite persoane, striga discriminarea din ele, cum am vazut contracte care aveau perioada de proba la fiecare cateva luni!!, cum am, vazut contracte care stipulau ca innoirea/prelungirea are loc doar daca salariatul nu ramane insarcinat. Da, asa scria, salariatul, insarcinat... in opinia lor aceasta formulare arata neutralitatea clauzei! :))
Iti face parul cret in ce situatii sunt unii oameni nevoiti sa lucreze in astfel de conditii, cat de vulnerabili sunt cu securea mereu deasupra capului, cate ore neplatite fac, cate abuzuri indura uneori. Repet: uneori, de aceea incercam sa aflu situatia persoanei in cauza mai detaliat.
In ultimul model vazut de mine, la perioada determinata, apare art. 83, sper ca nu s-a modificat asta, este necesar sa se arate de ce se incheie in mod exceptional contractul deviind de la regula.
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din punct de vedere practic angajatorul procedeaza asa ca sa va poata da afara cind vrea el prin neprelungirea c.i.m. In aceste conditii si avind in vedere faptul ca piata fortei de munca va este favorabila, cred ca ar trebui sa va indreptati spre alt angajator. Succes!
In experienta mea, din punct de vedere practic angajatorul abuzeaza de angajat. Sigur, nu stiu daca este situatia prezenta, insa sunt interesata de care o fi litera scrisa in contractul omului, vad ca nu ne spune... adica de ce contract exceptional pe perioada determinata? Care e motivatia?
Sigur, experienta mea este mai degraba cu situatii de abuz decat generice de HR, asa incat poate vad eu peste tot ceea ce nu e...
Este vorba de postul de lucrator amenajare spatii sportive la un anume Parc facut cu fonduri europene. 5 ani ar dura perioada. O sa caut si contractul principal sa il studiem. Mulțumesc
Contactele de munca
george15
cind un angajator semneaza contractul de 3 luni de zile trebuie sa il faca contract nedeterminat sau prin act aditional il prelungeste la 6,9 luni cum se va ... (vezi toată discuția)