avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la fiecare 3 luni ...

Contracte de 3 luni din martie
Salutare, lucrez la o firma din martie 2024 si la fiecare 3 luni trebuie sa semnam contracte pe perioada determinata... Care e faza? Ce beneficii au ei si ce inconveniente am eu? Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 16 Decembrie 2024
Steve55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:19, 19 Decembrie 2024
Nu se poate studia aici, dar va rugasem sa imi scrieti temeiul de la art. 83, vedeti ce zice acolo. La un contract pe 5 ani, de ce jobul dv. e de 3 luni?
Nu cred ca are relevanta de ce este doar pe 3 luni ..poate doar atat are nevoie acel angajator.

Art. 83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
...
b) cresterea si/sau modificarea temporara a structurii activitatii angajatorului;
c) desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier;
....
h) in alte cazuri prevazute expres de legi speciale ori pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte sau programe.

Astea ar putea fi invocate in c.i.m. ca motive.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astea sunt pentru user? Ca angajatori care spuneau ca fac contract lunar pentru ca sunt sezonieri au fost sanctionati, un sezon nu e de-o luna si trebuie vazut de ce 3 luni cand contractul e de 5 ani... asta spun.
Am un proiect pe 5 ani, angajez in jobul x pe un an (ca nu imi e necesar dupa aceasta perioada postul respectiv), in jobul y pe 5 ani (ca imi trebuie pe durata intregului contract), in jobul z pe 3 luni (ca e sezonier acel post). Asta inseamna justificare, nu sa tii angajaatul la cheremul tau, asta nu e justificare, e disimularea motivului real sub unul fals. In functie de motivatie poate fi abuz, discriminare etc.
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Discriminare nu are cum sa fie ... motivatia este simpla ca si angajator ..au motive nesanctionabile .. da, sunt motivele care le poate invoca pentru incheierea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana cand se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata? micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, De cate ori se poate prelungi un contract de munca pe perioada detrminata si cu cate zile? Eu am fost angajata initial pe o perioada de 2 luni, ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata goidescu steluta goidescu steluta care este perioada minima pe care se poate incheia un contract de munca pe perioada determinata (vezi toată discuția)
Contactele de munca george15 george15 cind un angajator semneaza contractul de 3 luni de zile trebuie sa il faca contract nedeterminat sau prin act aditional il prelungeste la 6,9 luni cum se va ... (vezi toată discuția)