Da, banii sunt realmente salariu (sau ce a mai ramas din el de-a lungul timpului :)) ), taxati la momentul respectiv.
Multumesc pentru perspectiva! O sa incerc saptamana viitoare sa ma duc la un avocat in SUA, sa vad ce perspectiva au si ei, si o postez aici, in caz ca o sa mai fie cineva intr-o situatie similara.
tomaion a scris:
Stimata doamna Viatrix
Atita timp cat banii dvs din cont sunt castigati legal, nu aveti nimic a declara nimanui...nu este nevoie de nici o procura
Tot ce trebuie sa faceti este sa ii trimiteti banii din contul dvs in contul mamei. Daca suma este considerabila, s-ar puta ca IRS-ul sa intre pe fir (desi nu cred, fiind deja bani declarati/impozitati in US).
Nu va trebuie nici un fel de contract notarial ori alt act....doar sa scrieti la detaliile transferului ce reprezinta suma (imprumut, donatie etc). Si atit...
Am locuit si in State si in Canada... si am efectuat asemenea tranzactii catre familie/apropiati. Nu aveti de dat nimanui socotela (nici macar sotului), nici in US si nici in RO atita timp cat banii provin din fonduri legal castigate de catre dvs.