avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii la coloana principala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii la coloana principala

detin un apt intr-un bloc care are constituita asociatie de proprietari, de ceva timp presiunea apei la baie si bucatarie a scazut drastic, eu mi-am schimbat toate tevile din apartament cu tevi noi de pexal in speranta ca voi remedia problema, dar nu s-a remeiat, in consecinta am cerut verbal presedintelui sa-mi schimbe tevile din afara apartamentului care fac parte din reteaua de tevi comuna , reteaua principala. am inteles ca vecina mea a patit la fel si i s-a schimbat o parte dar eu nu am reusit sa obtin un raspuns ferm. Va intreb : trebuie sa depun cerere scrisa la administratie?
si cum se plateste inlocuirea tevilor, o parte eu o parte blocul sau toata cheltuiala o suporta blocul din fondul de reparatii? si daca nu vor sa schimbe tevile aferente apartementului meu unde pot face o sesizare?:sorry:
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:26, 12 Februarie 2010
Andreea Lisievici a scris:

Deci este precizat foarte clar ca presedintele actioneaza exclusiv in relatia cu tertii, nu si cu proprietarii din asociatie. Acestia din urma discuta cu administratorul, el primeste cereri si el confirma primirea, nu presedintele.

Presedintele unei asociatii este Presedinte si in relatiile cu tertii si in relatiile cu proprietarii. Toate cererile, inclusiv cele de scoatere/introducere a unei persoane la intretinere, sunt adresate presedintelui. Asa cu se procedeaza si la contestarea cotelor de intretinere.
Eu nu am spus cum se face, ci cum ar trebui. In relatiile dintre asociatie si proprietari asociatia este reprezentata de administrator, iar presedintele intervine exclusiv in relatia cu tertii.
Din punctul meu de vedere gresiti, dar nu sunt detinatorul adevarului absolut.

Presedintele e "organu", Administratorul e angajatul. Proprietarul sesizeaza "organu", iar acesta dispune administratorului.
@Andreea Lisi administrator si avocat
cu riscul de a va necaji ,in raport de atentionarea mea ,ma simt obligata sa va informez ca instanta de judecata are o opinie contrara dvs
Daca doriti amanunte cu deosebita placere
Art 10 din L nr 230/2007 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia.

HG nr 1588/2007 art 12 A.DREPTURI c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces ,la cerere ,la orice document al acesteia;
d)sa primesca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si ,eventual ,sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termnen de 7 zile
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Din punctul meu de vedere prevederea respectiva din HG 1588 e ilogica si oarecum in contradictie cu legea 230, iar explicatia cu "organul" nu o inteleg. La toate persoanele juridice administratorul e angajat (in sens larg), si cu toate astea e unul din organele de conducere a persoanei juridice. Responsabilitatile celor doi ar trebui sa fie delimitate intr-un singur sens, nu cu reveniri prin norme ca da, desi legea spune ca X reprezinta fata de terti, de fapt mai reprezinta si intern cate ceva.
Dar, de lege lata, aveti dreptate, asta spun normele pana se trezeste cineva sa ceara anularea.

PS: dna. ynocentta, am rugamintea sa sa nu mai subliniati de fiecare data "administrator si avocat" si sa imi si ciuntiti numele pe deasupra.

Alte discuții în legătură

Probleme de asociatie fodor florian fodor florian buna seara . vreau si eu daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cu date tehnice sau legale urmatoarele probleme: 1. eu stau la etajul 10 .de aici vin foarte ... (vezi toată discuția)
Schimbare tevi coloana principala bloc Coco0588 Coco0588 Buna ziua! In anul 2016, am cumparat un apartament prin programul Prima casa in zona Piata Sudului. Acest apartament a fost renovat de la zero. In iarna ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care sa se refere la asa ceva? cerul cerul Cand se efectuaeaza o reparatie la coloanele de apa comune din bloc exista niste dispozitii legale? Se poate inlocui teava de metal cu orice(pexal etc)?Se ... (vezi toată discuția)