avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Vin cu următoarea situație, rog cine are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Vin cu următoarea situație, rog cine are cunoștințele ...

Buna seara! Vin cu următoarea situație rog cine are cunoștințele necesare sa mă ajute.
In urma cu 5 ani soțul meu a contractat cu credit de nevoi personale și am cumpărat o casă, după un an nu am mai avut posibilitatea să plătim rata și din această cauză pentru a nu se pune sechestru pe casa am vândut casa părinților mei, (nu am frați) sub prețul pieței, acum părinții mei divorțează iar tatăl meu nu renunță de buna voie la dreptul asupra casei. Pot face ceva in acest sens pentru a redobândi proprietatea sau cel puțin să rămână doar pe numele mamei ?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti lasa lucrurile asa, sa se simte omul proprietar și sa o recuperati după ce crapă, prin mostenire.
Mai aveți varianta sa vedeți ce suma vrea pt partea lui

Vânzarea casei – Dacă casa a fost vândută părinților tăi, tranzacția este valabilă din punct de vedere juridic, iar acum proprietatea casei le aparține acestora. Dacă nu există clauze sau condiții speciale în contractul de vânzare, vânzarea a fost finalizată corect din punct de vedere al dreptului de proprietate.

Divorțul părinților tăi – În cadrul unui divorț, bunurile comune se împart între soți, iar dacă tatăl tău nu vrea să renunțe la drepturile sale asupra casei, va fi nevoie de un proces de partaj pentru a decide cum vor fi împărțite bunurile. Dacă casa a fost achiziționată din surse comune (de exemplu, cu bani dintr-un cont comun sau în timpul căsniciei), tatăl tău poate avea drepturi asupra acesteia. Însă, dacă este o proprietate personală a mamei tale (dacă a fost cumpărată doar pe numele ei sau cu bani din patrimoniul ei personal), atunci tatăl nu ar trebui să poată revendica drepturi asupra casei.

Redobândirea proprietății – Dacă doriți ca casa să fie exclusiv pe numele mamei tale, iar tatăl nu renunță de bună voie, se poate apela la instanță pentru partajul bunurilor comune. Asta presupune un proces legal în care se va stabili dacă tatăl are drepturi asupra acelei case și cum se poate face transferul definitiv al proprietății în favoarea mamei tale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand intervine rezerva succesorala Boogy33 Boogy33 Sunt copil infiat in totalitate. Mama adoptiva vrea sa vanda terenurile si partea din casa parintilor ei decedati. deci si terenurile si partea din casa sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie ContSters255863 ContSters255863 Daca persoana Giumbix a donat catre fii lui proprietatile pe care le-a avut, adica un apartament de 4 camere si un apartament cu 3 camere catre un fiu, iar ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)