avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea pensiilor este lege organica și nu poate fi ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea pensiilor este lege organica și nu poate fi modificata ...

Legea pensiilor este lege irganica și ni poate fi modificata prin ordinanta de urgenta.
Deci cum de s a putut sa nu se 8ndexeze pensiile de la 1 8anuarie 2025 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 15 Ianuarie 2025
Legiuitorul elaboreaza legi . Asta face Parlamentul . Dar Guvernul da OG si HG. Ceva nu se leaga. Sper ca cineva va deschide proces cu CNPP pentru obtinerea indexarii legale conform legii 360/2023.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce treaba are CNPP ? aceasta nu face legi , doar le aplica . OG , OUG , HG sunt acte normative pe care si CNPP trebuie sa le respecte , nu are de ales .
Ce nu se leaga ? Detaliati nelamurirea. ..si chiar daca va castiga in insanta nu va fi opozabila tuturor.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanþa de urgenþã nr. 91/2013 DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca Ordonanţa de Urgenţă nr. 91/2013 este in vigoare. Stiu ca,la un moment dat, a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Derogari ale art. 4 alin. (2) din legea nr. 571/2003 privind codul fiscal kleytos kleytos as vrea sa ma ajutati sa inteleg si eu modalitatea de derogare a prevederilor privind art. 4 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 articol care are urmatorul ... (vezi toată discuția)
Hotarare - ordonanta de urgenta Alin.E Alin.E stie cineva care este diferenta dintre hotararea de guvern si ordonanta de urgenta, in special din prisma domeniilor reglementate? (vezi toată discuția)