avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la succesiune din s.u.a.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la succesiune din s.u.a.

Persoana de la care trebuie sa primesc o declaratie de renuntare la succesiune locuieste in Seatle. Am inteles, de pe internet ca Seatle este in jurisdictia consulatului roman din Los Angeles. Probabil cateva mii de km. departare. Oare exista vreo alta cale de a primi aceasta declaratie, fara ca persoana sa se mai deplaseze la Los Angeles? De exemplu, declaratie legalizata la notariatul local si apostilata in Romania? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:24, 16 Ianuarie 2007

Atentie! Apostilarea se face in S.U.A , sunt institutii abilitate in acest sens (notarul de acolo sau, chiar unul de aici, va poate spune cine face apostilarea)! Nu este suficienta traducerea si legalizarea semnaturii traducatorului!!

F. buna precizarea! Nu se poate apostila in Romania un act incheiat in alta tara. Traducerea si legalizarea dni Romania se fac ulterior aplicarii apostilei.
A inteles omul, inca din octombrie 2006... :))
In cazul in care tre' sa se apostileze, inseamna ca procura vine gata tradusa:)), apostila se pune doar pe traducere:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Legalizare leusan leusan Care este modalitatea de legalizare a unei procuri notariale data n alt stat (membru al Conventiei de la Haga) ca aceastasa poata fi valabila in instanta? (vezi toată discuția)
Recunoastere certificat de divort american in romania bee79 bee79 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt documentele de care ar avea nevoie sora mea pentru recunoasterea certificatului de divort american in Romania? Mentionez ... (vezi toată discuția)