avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-a cerut demisia de pe functie de programator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-a cerut demisia de pe functie de programator Sunt angajat in domeniul IT pe functie de programator si azi ...

Sunt angajat in domeniul IT pe functie de programator si azi am fost chemat la sediul companiei pentru o discutie. La discutie mi s-a pus in fata o demisie pe care nu am semnat-o. Firma este de dezvoltare software. Ce sa fac mai departe? La ce sa ma astept?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 16 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
probabil vor decide concedierea..nu avem de unde sa stim noi exact ce va decide pe mai departe angajatorul.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gabi Rosca a scris:

Ce sa fac mai departe?

Începeți să căutați alt loc de muncă, e clar că vor să reducă personalul și sunteți și dvs. vizat.
Foarte bine că nu ați semnat. Puteți negocia salarii compensatorii ca să vă dați demisia - dacă nu vor trebuie să urmeze calea legală pentru a „scăpa” de dvs. și asta înseamnă că veți beneficia de șomaj.
Invoca motive disciplinare si ameninta ca daca nu semnez demisia vor cere in instanta penalitatile pe care i le cer lor clientul. Mentionez ca nu am fost notificata niciodata in scris ca exista vrea problema in acest sens. Si tot preseaza cu demisia.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sa sesizati ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul are posibilitatea sa invoce ce motive doreste insa trebuie sa respecte procedura legala de concediere, procedura care implica anumiti pasi si anumite conditi.

Aveti posibilitatea de a negocia plecarea dumneavoastra din companie solicitand salarii compensatorii.

Gabi Rosca a scris:

Invoca motive disciplinare si ameninta ca daca nu semnez demisia vor cere in instanta penalitatile pe care i le cer lor clientul. Mentionez ca nu am fost notificata niciodata in scris ca exista vrea problema in acest sens. Si tot preseaza cu demisia.

Alte discuții în legătură

Concediere fără dreptul la preaviz alina2222 alina2222 Buna ziua! Prietenul meu a lucrat la o companie, printr-un subcontractor. Compania pentru care lucra a decis sa înceteze colaborarea cu el, de pe o zi pe ... (vezi toată discuția)
Fisa postului monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 2010 la angajare am semnat fisa postului care ulterior a fost modificata in 2012 am semnat din nou.Acum 2 saptamani alta fisa care se cere semnata ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)