avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-a cerut demisia de pe functie de programator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-a cerut demisia de pe functie de programator Sunt angajat in domeniul IT pe functie de programator si azi ...

Sunt angajat in domeniul IT pe functie de programator si azi am fost chemat la sediul companiei pentru o discutie. La discutie mi s-a pus in fata o demisie pe care nu am semnat-o. Firma este de dezvoltare software. Ce sa fac mai departe? La ce sa ma astept?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 16 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nu ati mentionat daca mai sunt si alti angajati in situatia Dv.

Ce este sigur e faptul ca nu veti mai fi mult timp angajata la aceasta firma. Intr-un fel (demisie) sau altul (concediere/prin acordul partilor) relatia Dv. contractuala va inceta. Dezavantajul demisiei sau al incetarii prin acordul partilor este ca nu veti putea beneficia de ajutor de somaj in cazul in care nu veti reusi sa va angajati la alta firma.
Pe de alta parte, un alt angajator ar putea solicita relatii/referinte de la fostul angajator.

Gabi Rosca a scris:

Invoca motive disciplinare si ameninta ca daca nu semnez demisia vor cere in instanta penalitatile pe care i le cer lor clientul.

Chiar daca demisionati, firma poate sa va intenteze un proces pentru recuperarea prejudiciului pretins a fi fost cauzat de Dv. Trebuie insa sa mai si poata sa dovedeasca prejudiciul si culpa Dv.

Daca este adevarat ca nu aveti semnata fisa de post firma este in culpa.
Incercati sa va negociati o plecare amiabila si onorabila - salarii compensatorii sau o perioada de timp in care sa va cautati un alt job, scrisoare de recomandare, etc.

In functie de numarul de angajati ai companiei ar putea sa existe si un contract colectiv de munca in afara CIM in care sa fie prevazute anumite compensatii in caz de reducere a numarului de angajati din motive neimputabile acestora.

Pe viitor evitati sa mai folositi numele real pe forumurile publice, in special pe subiecte care va privesc in mod direct.
De ex. printr-un simplu search dupa nume, noul angajator ar putea sa afle informatii sensibile despre Dv.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2025
vasi2007, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

vasi2007 a scris:

.....
Pe de alta parte, un alt angajator ar putea solicita relatii/referinte de la fostul angajator.

.....

Angajatorul poate cere informaţii în legătură cu persoana care solicită angajarea de la foştii săi angajatori, dar numai cu privire la activităţile îndeplinite şi la durata angajării şi numai cu încunoştinţarea prealabilă a celui în cauză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere fără dreptul la preaviz alina2222 alina2222 Buna ziua! Prietenul meu a lucrat la o companie, printr-un subcontractor. Compania pentru care lucra a decis sa înceteze colaborarea cu el, de pe o zi pe ... (vezi toată discuția)
Fisa postului monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 2010 la angajare am semnat fisa postului care ulterior a fost modificata in 2012 am semnat din nou.Acum 2 saptamani alta fisa care se cere semnata ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz sau nu!!! Cosmino Cosmino Companie:multinationala Domeniu:caen 9200-Jocuri de noroc;capital 100% privat; M-am angajat in mai 2008 pe postul de \"Atendant\" operator sala,apoi in ... (vezi toată discuția)