buna ziua! in urma cu 3 ani si jumatate am pierdut baiatul meu in urma unui accident... abia acum am obtinut certificatul de mostenitor (succesiune, tranzactie, partaj judiciar) , baiatul meu avand un tata si trei frati vitregi- unul minor... Tatal si cei trei frati au dat declaratie de renuntare la mostenire (minorul reprezentat de mama sa) Intrebarea mea este cum sa procedez in cazul in care baiatul meu avea cont personal la banca, cont pentru o firma la care era singur asociat, si cont la pensii private? Avocatul imi cere extrase de cont, banca nu imi da ca nu sunt mostenitor...Astept o parere si va multumesc!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
cand ati vrut, nu ati cerut in calitate de mostenitor, trebuia luat de la notar un certificat in acest sens... de calitate de mostenitor, oin baza lui puteti solicita bancii informatii despre conturi.
În primul rand, sunt curioasa cum a renunțat un minor la moștenire? Chiar și prin reprezentant legal.
În al doilea rand, ați folosit termeni precum "tranzacție, partaj judiciar ".
Ați dezbătut moștenirea la notar sau în instanță?
Buna dimineața raluk0207 - "tranzacție, partaj judiciar ". așa scrie in certificatul de moștenitor : succesiune; tranzacție; partaj judiciar .. Am fost inițial la notar, dar acesta m-a trimis in instanța întocmai din cauza minorului, având nevoie de curator special
Mostenire cont
motflorin
Verisoara mea este divortata si are 2 copii, un baiat major si o fata minora ,sotul ei moare ,traia in concubinaj cu o femeie care era imputernicita sa scoata ... (vezi toată discuția)