avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am și eu o întrebare! Pe data de 16 01 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am și eu o întrebare! Pe data de 16 01 25 cei de ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare! Pe data de 16 01 25 cei de la eon mau debranșat fără să primesc nici o preaviz sau o recomandata. EI motivează că nu am achitat factorii din luna august dar eu nu am primit nici o factură și nici un preaviz In cazul de față ce ma sfătuiți sau cum sa procedez În urma discuției telefonice cei de la Târgu Mureș ei susțin ca trebuie sa le achit o sumă 475 RON taxa de deconectare/conectare plus restanțele Am refuzat să le achit aceste taxe(debranșat) si sunt decord sa le plătesc restanțele pe motivul că ei au un prost management și nu mă privește problemele lor cu firma privată care au ei un contract de distribuirea facturilor și consider un abuz la adresa mea. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 17:18, 23 Ianuarie 2025
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
fara bani, nu va conecteaza. Veti sta fara curent pana la rezolvarea problemei. Faceti o plangere la anre, la anpc, apoi in instanta si vedeti care are dreptate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inainte de plangerea la ANPC si ANRE trebuie sa-i somati oficial (scris, nu telefonic) si sa asteptati raspunsul lor. Cel mai rapid pentru rebransare este sa achitati tot, dupa care sa cereti banii inapoi.
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
DinuX, utilizator
acest răspuns util
Buna ziua , pentru a putea primi un raspuns trebuie sa precizati pe numele cui este contractul , ce modalitate de comunicare este stabilita , telefonica , adresa de email sau scrisoare . Neglijenta este a consumatorului care a avut serviciul insa cand vine nota de plata devine justitiar . Cat timp nu va produceti singur energia electrica stati fara acest serviciu contractat in locatie . Sfatul primit este bun , sa achitati suma si dupa aceea o recuperati in instanta , daca se admite dreptatea dumneavoastra de catre judecator . Putin probabil avand in vedere ca la baza exista un contract in locatie , cititi cu atentie clauzele de penalitati , de reziliere , de deconectare , analizati si actionati in consecinta . Timpul , sanatatea si banii dumneavoastra se consuma pe rand fara rezultate promitatoare .
acest răspuns util
Chiar daca nu ați primit factura din august, pe următorul apar 2 coduri de bare. Restanță și cea curenta - înseamnă că nu ați achitat restanță. Se poate întâmpla acest fenomen și în cazul în care ați reînnoit contractul. Atunci cel vechi se închide cu restanță. Dar notificare trebuia să primiți. Și dacă în termenul prevăzut nu ați clarificat situația de restanță, abia atunci va deconectează. Nu cred că s-ar ei peste aceste etape . Iar metoda cea mai simpla este să activați aplicația, creați un cont și acolo vedeți tot. Descărcați factura, etc Și nu așteptați pe nimeni sa vă aducă factura
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2025
Szekely Barna, Consultant asigurari

Szekely Barna a scris:

Chiar daca nu ați primit factura din august, pe următorul apar 2 coduri de bare.

Nu a primit din august nici o factura !!! nu doar pe cea din august. Deci ce cod de bare si restante vorbiti

Alte discuții în legătură

Relocare plata factura energie cez dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. tatal meu are o casa la tara in care nu locuieste. ... alina06 alina06 Buna ziua. Tatal meu are o casa la tara in care nu locuieste. Acolo este montat un contoar de la Electrica Muntenia care arata 1kw inregistrat. El nu a mai ... (vezi toată discuția)
Conditii debransare pentru neplata invicta invicta Buna ziua Spuneti-mi va rog care sunt pasii pentru debransarea de la utilitati pe motiv de neplata. Sa va explic mai exact: la inceputul lunii aveam datorii ... (vezi toată discuția)