Bună ziua! Am și eu o întrebare! Pe data de 16 01 25 cei de la eon mau debranșat fără să primesc nici o preaviz sau o recomandata. EI motivează că nu am achitat factorii din luna august dar eu nu am primit nici o factură și nici un preaviz In cazul de față ce ma sfătuiți sau cum sa procedez În urma discuției telefonice cei de la Târgu Mureș ei susțin ca trebuie sa le achit o sumă 475 RON taxa de deconectare/conectare plus restanțele Am refuzat să le achit aceste taxe(debranșat) si sunt decord sa le plătesc restanțele pe motivul că ei au un prost management și nu mă privește problemele lor cu firma privată care au ei un contract de distribuirea facturilor și consider un abuz la adresa mea. Va mulțumesc!
nicunicolae10
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua!Nu va dau sanse de castig.Sa presupunem prin absurd ca nu ati primit nici o factura si nici o notificare nimic.Oricine in tara asta stie ca facturile la utilitati,energie etc.vin si se platesc lunar.Daca nu primesti facturile o perioada mai lunga de timp reactia normala ar fi sa te interesezi de problema.E posibil sa gresesc eu dar cazul dvs.scartie rau.
mrays99
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu am o matusa mai in varsta la tara care pateste exact acelasi lucru. In urma reclamatiilor facute in numele ei, firma de furnizare a energiei electrice a comunicat ca ea a trimis factura insa se pare ca problema a fost la oficiul postal, respectiv la factorul postal care se pare ca nu se mai oboseste sa mai distribuie facturile oamenilor...il intereseaza doar pensiile, de unde mai ciupeste si el cca. 5-10 lei / persoana, iar diriginta OP nu prea are ce sa ii faca pentru ca daca il da afara nu mai are cu cine distribui si pensiile alea.....asa ca vedeti daca nu cumva aveti acceasi problema cu cei de la posta.
De asemenea, firma de furnizare recomanda activarea facturii electronice, pentru ca in acest fel factura ajunge negresit si in timp util in adresa de email sau puteti sa o descarcati din aplicatia pentru smartphone, ba chiar puteti sa achitati din aceeasi aplicatie, daca aveti un card bancar fara sa va mai deplasati.
Ca sa nu intampinati pe viitoar aceleasi probleme, o alta solutie ar fi activarea debitului direct, astfel ca banca face plata in numele dvs. chiar in ultima zi scadenta, insa presupune sa aveti deschis un cont bancar si totodata, sa aveti suficienti banuti de unde sa se deconteze plata....dar scapati de grija platilor.
In acest contex, inainte de a deschide o actiune in instanta, poate ar fi bine sa va interesati sa vedeti daca nu cumva si in cazul dvs. vinovatul este in alta parte.