avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca am Constatare Amiabila de accident, cum mai poate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca am Constatare Amiabila de accident, cum mai poate face politia ...

Daca am Constatare Amiabila de accident, cum mai poate face politia Proces verbal peste aceasta ?
Cel mai recent răspuns: sflorin_1316 , utilizator 18:01, 31 Ianuarie 2025
Odata Constatul Amiabil încheiat celalalt conducator auto poate merge la politie dar nu mai poate anula nimeni amiabila daca s-a semnat de ambi conducatori auto , si daca ambi au asigurare RCA valabila !
eu voi incheia controversa.
pot accepta ca asiguratorii nu vor anula amiabila atunci când se vor afla in fata unui proces verbal întocmit de politie. pur si simplu n-o vor baga in seama.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ar fi bine sa luati legatura cu biroul de daune al asiguratorului dumneavoastra sa sa vedeti la ei cum se procedeaza in cazul de fata. Dar in opinia dumneavoastra daca un sofer nu imi acorda prioritate, ceea ce se intimpla in trafic, fapta pentru care se retine permisul, inseamna ca daca fac amiabila cu el, acesta ramine nesanctionat pentru fapta comisa, si politia nu il poate sanctiona. Considerati ca e corect si normal?
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amiabila are consecințe civile: legiuitorul, ca să evite costuri suplimentare, în anumite situații, a permis încheierea amiabilei. Dar dacă accidentul implică și alte consecințe, poate chiar penale, este evident că poliția poate investiga și lua măsuri în consecință. Îți dau doar un exemplu:, eu, cu un Logan hârbuit, mă înțeleg cu tine, care ai o mașină bengoasă, avariată nu știu unde, că chipurile eu te-am lovit, și tu îți repari mașina pe RCA-ul meu. Nu sună a fraudă?Amiabila nu decade poliția din drepturile și obligațiile ei.

Mirciulica.63 a scris:

Intrebarea mea era daca este legal ca politia să-mi faca proces verbal dupa ce aveam deja constatare amiabila complectata si semnata !
Ce articol de lege a incalcat politistul care a facut acest abuz si nu a tinut cont ca aveam deja constatul amiabil care tine loc de proces verbal, accident usor, doua masini si fara victime !

8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util

Mirciulica.63 a scris:

Odata Constatul Amiabil încheiat celalalt conducator auto poate merge la politie dar nu mai poate anula nimeni amiabila daca s-a semnat de ambi conducatori auto , si daca ambi au asigurare RCA valabila !

Ba da, se poate anula.
Un exemplu concret chiar din urmă cu vreo 10 zile. Un coleg de serviciu a fost lovit din spate de un șofer neatent. După ce șoferul vinovat a vrut să negocieze „la mica înțelegere” cu colegul, acesta a refuzat și, în cele din urmă, l-a convins pe vinovat să încheie constatarea amiabilă. După ce au completat și semnat documentul, colegul a observat un comportament ciudat al șoferului vinovat, simțind, totodată, că acesta mirosea puternic a băutură. Când a văzut că acesta vrea să se urce la volan ca să-și continue drumul (în condițiile în care avea baia de ulei fisurată și se făcuse baltă sub mașină, a chemat poliția. Când a fost testat cu etilotestul, avea alcoolemia 0,55 la mie în aerul expirat. Pe cale de consecință, șoferul băut a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice. În cursul zilei de luni, colegul a fost sunat de la poliție și i s-a comunicat că șoferului vinovat i s-a întocmit dosar penal și că nu mai este valabilă constatarea amiabilă.

Alte discuții în legătură

Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Dauna rca andradamaier andradamaier Buna ziua. acum cateva zile am avut un accident.eram in depasire(regulmentara), cel pe care urma sa il depasesc a virat stanga in ultimul moment si l-am lovit ... (vezi toată discuția)