Este legal ca la taxe si impozite o casa nou construita ( in 2025 ) cu valoarea reala aproximativ 60000 euro ( terenul pe care sa construit este de la parinti 400 mp ) SA FIE TRECUTA CU VALOARE 130.000 euro doar pentru simplu fapt ca vor sa incaseze mai mult impozit de la mine ?am depus si acte care sa ateste valoarea , oricum casa nu are cum sa valoreze valoarea stabilita de ei . Pe acelasi principiu pot si eu sa spun ca valoarea nu a 60000 euro ci 10000 euro . Cui ar trebui sa ma adresez ? consider asta un abuz .
mitika255
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doar pentru constructie , terenul este impozitat separat . Deci tu stat imi creezi artificil o valoarea pentru a stoarce bani de la mine ( si cred ca la toti proprietarii din Romania este aceeasi situarie ),plus ca mi-ai luat bani tu ca stat si atunci cand am cumparat materiale( am platit pentru fiecare tva 19 %) , plus taxe pt autorizatie ,cadastre, isc,pt culte si mai stiu eu ce au mai inventat......
Impozitul pentru case de locuit nu se stabileste in functie de cat a costat constuctia ei. Este stabilita in functie de mp si zona in care a fost constuita ( deja aici se exclude costul constructiei) . Consiliul local imparte localitatea in zone si stabileste pentru fiecare zona un pret pe mp. Impozitul nu va fi aceasi pentru o casa in centrul Clujului sau aceasi casa construita intr-un sat oarecare dintr-o zona neatractiva. La firme este altceva. Se ia in calcul valoarea de construire , tinand cont ca valoarea este atestata in evidentele contabile sau daca nu a fost construita de ea, se face o reevaluare la fiecare 5 ani cu un evaluator atestat care tine seama atat de starea cladirii cat si de zona in care se afla.
Impozit pe locuinta
grim
Am o casa construita in anii 1950, foarte darapanata, de circa 200 mp, intr-o zona centrala . Fiind din caramida platesc impozit calculat la suprafata , ca si ... (vezi toată discuția)
Vinzare casa
bunicumiki
Buna ziua.Daca sunte-ti amabili as dori sa aflu in privinta vinzarii unei case (costruita in IUNIE 2008) in ILFOV si evaluata la 180000 euro, ce taxe platesc ... (vezi toată discuția)