As dori sa aflu care este diferenta intre un contract de vanzare-cumparare si donatie privind un imobil ?
Contextul este : imobilul apartine parintilor, iar sotia ar fi deranjata daca parintii mi-ar face donatie deoarece eu nu as putea dispune de imobil dupa bunul plac.
va multumesc frumos.
raspunsul mi-a fost de un real ajutor
...si ca sa revin sa descretesc si cateva frunti, adaug ca, sotia dupa ce a citit mesajele, pentru ca eu i le-am aratat, s-a suparat foarte tare si a adaugat ca va avea grija pe viitor ca toate bunurile venite de la parinti ei sa fie sub forma de donatie sau chiar sa fie trecute pe numele lor. apartamentul in care stam este pe numele ei si al sorei ei.
buna ziua!
ca si costuri donatia este mai putin oneroasa decat vazarea-cumpararea, este scutita in acest caz de impozit.
la vanzare in schimb se va percepe impozit aferent venitului obtinut din transferul proprietatii.
dupa cum v-au spus si colegii prin donate bunul devine propriu, daca donatorii nu dispun altfel, prn cumparare devine bun comun al sotilor.
sunt interesat sa stiu daca exista o solutie de mijloc intre testament si donatie care sunt usor atacabile doar ieftine si contractul de vanzare cumparare ce prespunne taxe notariale de 14000 de euro.
Mostenire
ContSters192876
Ce fel de act trebuie sa fac pentru a imi ramane casa parintilor mie, fara sa poata a fi impartita cu fratele, sau sotul meu in caz de divort. Multumesc (vezi toată discuția)