avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pt un card de cumparaturi neutilizat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pt un card de cumparaturi neutilizat

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, In 2010 am facut un card de cumparaturi la RBS Bank pe care nu l-am folosit niciodata. Din 2013 primesc notificari de la APS FUND ALPHA, DDM INVEST XX AG, in prezent, AXFINA cu o creanta de 1120.86 lei aferenta comisionului de administrare a acestui card. Repet, nu l-am folosit niciodata. Cum ar trebui sa procedez pentru a nu se ajunge la poprire?
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2025
vio_nn, utilizator
Cel mai recent răspuns: florinm. , utilizator 18:47, 12 Februarie 2025
au taxa de administrare anuala 40-60 de lei.
Taxele si comisioanele sunt costuri ale intretinerii sistemului bancar, as incat clientii sa aiba acces la el. Faptul ca nu ati facut cumparaturi cu acel card nu inseamna ca el nu a generat costuri de intretinere. Existenta unui astfel de card presupune ca banca trebuie sa asigure clientilor acces la bancomate, aplicatii, sedii fizice, intretinere servere si baze de date etc. Pentru asta se datoreaza acel cost, care de regula este anual.
Faptul ca ati tinut un card fara sa il folositi nu a fost decizia bancii, ci a dv.
O parte din costuri par a fi usor de contestat, daca primiti ceva de la executor tineti seama ca aveti 15 zile saa faceti contestatia. Pana atunci puteti notifica banca, mai mult nu vad ce sa faceti.

dodoambra a scris:

Va contrazic. Cardurile de cumparaturi nu au comisioane. Ele in principiu se retin de la vanzatori. Eu am de la 3 banci carduri de cumparaturi si nici una nu e grevata de comisioane de iadministrare. Alta e situatia cardurilor de debit care au sau pot sa nu aiba comisioane de administrare. Oricum mi se pare enorm comisionul. La cardurile de debit este intre 1,5 si 5 lei/luna depinde de banca

Și eu vă contrazic pe dvs. Am carduri de cumpărături (de credit) la 2 bănci diferite și ambele au comisioane de administrare, care sunt mai mari decât cele de la cardurile de debit omoloage.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card bancar neutilizat eooddd eooddd Am primit o notificare de la CEC, cum ca am de platit o suma, nu foarte mare, dar mi se pare nedret sa platesc ceva ce nu am folosit. Este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Sold restant card de salariu lumifatu lumifatu Buna dimineata Am lucrat intr o firma care, printre alte documente necesare la angajare mi a deschis si un cont la o banca pt plata salariului.Doar doua zile ... (vezi toată discuția)
Card neactivat unsorinas unsorinas Acum 4 ani tata a facut un imprumut la o banca. I s-a atasat un card de cumparaturi(trebuia sa fie trimis prin posta), dar acesta nu a mai ajuns la el , ... (vezi toată discuția)