avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Buna ziua. Am urmatoarea situatie: Copilul meu elev in ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: Copilul meu elev in clasa ...

Buna ziua. Am urmatoarea situatie:
Copilul meu elev in clasa ca VI-a este acuzat in mod repetat de unele lucruri pe care nu le face. In schimb sunt si lucruri de care e vinovat. Intr-un cuvant lui nu ii se permite sa aiba copilarii sau sa fie copil. Luna trecuta am facut o sesizare la Inspectoratul Județean si ei au intrebat doar pe profesoara respectiva cele întâmplate, bineînțeles ca nu a recunoscut. Ieri a fost ședința cu părinții si unii profesori, in care s-a discutat doar despre copilul meu. Am demonstrat ca multe acuze sunt nefondate, dar am înregistrat vocal toata ședința. Acum am de gand sa merg din nou la inspectorat. Si daca nu se rezolva vreau sa fac publica înregistrarea. Ce se poate întâmpla legal, ca eu stiu ca a fost ilegal ce am facut, dar trebuia cumva sa demonstrez bullingul. Aștept răspuns. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 10:21, 30 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt se obtin rezultate bune daca se merge pe procedura corecta si se invoca fptul ca statul nu isi indeplineste obligatiile privind calitatea actului educational si restrictioneaza, incalca astfel dreptul la educatie.
Dar continutul concret ale acestor incalcari trebuie sa aiba o coerenta, fra emotii si nervi, mers exact pe contract, regulament, lege, Constitutie, tratate internationale.

Decizia de a muta copilul se ia de la caz la caz, in functie de copil. Unii se simt ei insisi pedepsiti, inlaturati pentru ca nu se potriveau, pe altii ii deranjeaza mai mult atmosfera in scoala si vor rezultate practice si se muta usor. Fiecare caz e diferit, nu exista o solutie pentru toti. Dar aveti dreptate, este de luat in calcul.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Sanda30 a scris:

...Si daca nu se rezolva vreau sa fac publica înregistrarea...

Sub nicio formă să nu faceți publică înregistrarea. Că mergeți cu ea la inspectorat sau, eventual, în instanța de judecată e una, dar publicarea ei este cu totul altceva și nu cred că vă este permis așa ceva. Justiția se făcea în piața publică în Evul Mediu, iar de atunci regulile s-au cam schimbat...

florinm. a scris:

Sanda30 a scris:

...Si daca nu se rezolva vreau sa fac publica înregistrarea...

Sub nicio formă să nu faceți publică înregistrarea. Că mergeți cu ea la inspectorat sau, eventual, în instanța de judecată e una, dar publicarea ei este cu totul altceva și nu cred că vă este permis așa ceva. Justiția se făcea în piața publică în Evul Mediu, iar de atunci regulile s-au cam schimbat...

De aia televiziunile publica inregistrari facute ( poate aproape ilegal) de autoritati sau diverse camere de supraveghere de pe strada si fac justitie publica. Pentru unii se poate....
Ce ați prezentat Dvs este un cadru general. Nu ați precizat de ce ați făcut sesizare Dvs și nici când recunoașteți că și copilul Dvs este vinovat ce a făcut el .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune pentru un elev de clasa a 3 a serpoaica serpoaica Patru baieti din clasa a 3 a sunt acuzati ca s-ar fi masturbat in timpul orei de engleza,acest lucru fiind spus in conditiile in care in acea clasa nu exista ... (vezi toată discuția)
Cat de legala este postarea unui video sau a unei poze de pe ... CrystyOlteanu CrystyOlteanu Cat de legala este postarea unui video sau a unei poze de pe camera de supraveghere , cu un minor care fura ceva din magazin , pe facebook ? (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. fiul ... Petrina29 Petrina29 buna ziua! va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. fiul meu este supus bullingului in scoala in mod repetat , am informt , diriginta , conducerea ... (vezi toată discuția)