avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. În cursul lunii Ianuarie 2025 s-a lucrat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. În cursul lunii Ianuarie 2025 s-a lucrat conform ...

Bună ziua.
În cursul lunii Ianuarie 2025 s-a lucrat conform unei planificări lunare (program 12/24, 12/48). Prin ordonanța "trenuleț" a fost blocată plata orelor de weekend și sărbători legale, iar pe urmă în luna Februarie s-a revenit asupra OUG, și s-a dispus ca începând cu luna Februarie să se reintroducă plata pt astfel de ore lucrate.

Întrebarea mea este: Angajatorul (MAI) va trebui să dispună compensarea acelor ore din luna Ianuarie (de weekend și sărbători legale) și în cât timp? De exemplu, eu am avut 80 de astfel de ore, câte ore mi se vor acorda de liber, ca și compensare ?
Fac precizarea că ni s-au acordat doar liberele standard până în acest moment, după turele lucrate.
Aștept un răspuns edificator.
Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 26 Februarie 2025
Anterior pt tura lucrată în weekend se primea liberul aferent după tura lucrată
+ un spor de 75% pt weekend. De aici deducția....
Așadar primim doar liberele normale, după fiecare tură lucrată, fără nimic altceva (fără bani și fără liber suplimentar-compensatoriu)....
Este greu de dat seama acest sistem de munca din MAI .

Codul Muncii prevede ca dupa o durata de munca de 12 ore, salariatul trebuie o perioadă de repaus de 24 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare liber dupa munca in weekend Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna ziua!Lucrez in cadrul MAI avand planificarea facuta de luni pana vineri de la ora 08 la ora 16.Se intampla sa lucrez si in weekend,uneori sambata alteori ... (vezi toată discuția)
Sporul pt orele lucrate in weekend germanu germanu Buna ziua! Am o mare nelamurire...se mai acorda sporul de 100% uatia pt orele lucrate in weekend? Situatia mea este urmartoarea: sunt angajat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)