avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In blocul unde locuim parcarea este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In blocul unde locuim parcarea este proprietate ...

Buna ziua ,
In blocul unde locuim,parcarea blocului este proprietate privata a dezvoltatorului pt care achitam lunar 200 de lei plus 30 de lei de fiecare data cand ridicam bariera pentru un vizitator.Acum,de cand cu zapada am rugat dezvoltatorul daca poate curata curtea de zapada si pentru ca l-a deranjat asta nu ma mai lasa sa parchez in curte sau daca"are chef" imi permite doar daca platesc 400 de lei/luna pt vip-urile care au nevoie sa le fie curatata curtea(exact asa s-a exprimat) .Dezvoltatorul acesta nu are locuri de parcare pt toate apartamentele si nici speciale pt vizitatori(desi percepe taxa pt ele).
Ma poate ajuta cineva cu legea legata de parcarea pe proprietate privata sau daca pot face ceva in aceasta situatie ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:02, 1 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La parcările publice utilizatorii sunt obligați să le întrețină. Similar trotuarelor

AMC_Anna a scris:

Și eu am loc de parcare plătit la primărie. Dar niciodată nu a venit nimeni să curețe zăpada. Și nici nu mă aștept vreodată la asta. Ce-i drept, am văzut zilele trecute o echipă, dar curățau doar trotuarul, așa superficial. Cred că aveți pretenții prea mari.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e normal că taxa să fie după bunul plac al cuiva. Azi 200 mâine ,400. Nu e prevăzut nicaieri aceasta taxa de parcare. Fără chitanță.suna a luare de. .... Bacșiș.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2025
Szekely Barna, Consultant asigurari
acest răspuns util
Atunci când închiriezi un apartament, închiriezi doar balconul acelui apartament, așa că.ți-l cureți singur. Dacă însă trebuie schimbate țevile, aia e obligația proprietarului, pe care legea îl obligă să mențină apartamentul locuibil dacă tot vrea să culeagă chirii de pe urma lui.

Dar dacă închiriezi doar dreptul de a parca într-o curte oriunde în curte găsești loc, nu închiriezi toată curtea. Dar, cum proprietarul are obligația de a menține folosibil bunul închiriat, oare cine trebuie să deszăpezească? Primăria, moș Crăciun sau... proprietarul?

Așa, pe scurt.

nicunicolae10 a scris:

Vorba multa,saracia omului.In interpretarea dvs daca inchirez un apartament si ninge in balcon este obligatia proprietarului sa vina sa dea zapada.Aiurea

acest răspuns util
Aiurea.Stiti ca nu aveti dreptate.dar insistati doar,doar o sa primiti raspunsul care va avantajeaza.Sunt curios daca exista cineva cu parcare inchiriata si caruia proprietarul ai dezapazeste locul de parcare? Avem cazuri?Eu ,unul nu am auzit de asemenea cazuri,dar daca exista nonocipuri in apa,orice este posibil
Probabilitatea nu e sigura.
Daca am spus ca se aplica legea mentionata am verificat inainte sa scriu un raspuns!
O zi frumoasa!

nicunicolae10 a scris:

Buna ziua.O fi el construit in martie 2020 dar probabil ca a primit autorizatia in 2018.

Alte discuții în legătură

Chirias vs. proprietar amk1243 amk1243 Buna ziua. Sunt 3 apartamente in imobil si unul din cele 3 este locuit de chirias la stat. Restul de 2 sunt proprietate. Actualul chirias a si plecat ( ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-o casa oferita ca locuita de seviciu, casa este ... Zeno Savu Zeno Savu Locuiesc intr-o casa oferita ca locuita de seviciu, casa este in prorietatea Firmei la care lucrez nu am semnat nici un contract de inchiriere. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Mașina de spălat s-a stricat și trebuie înlocuită - cine trebuie s-o cumpere, proprietarul sau chiriașul? radu elefterescu radu elefterescu Buna ziua,am inchiriat un ap.pe o perioada mai lunga si in al patrulea an de inchiriere se stricamasina de spalat si trebuie schimbata,cine plateste ... (vezi toată discuția)