avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă intr-un testament autentic universal se arată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul ...

Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul este in deplinătatea facultăților mintale, fapt dovedit de o adeverință medicală falsă eliberată de un medic psihiatru și in urma deciziei definitive dată într-un dosar penal pentru săvârşirea de către medicul psihiatru a infracţiunii de FALS INTELECTUAL prev.si ped.de art.321 alin.1 C.pen înregistrat pe rolul unui Parchet de pe lângă o Judecătorie, deoarece a eliberat adeverința medicală fără să-l consulte psihiatric pe testator, iar instanța desființează adeverință medicală falsă și in subsidiar se anulează și testamentul autentic universal pentru că a avut la bază o adeverință medicală falsă, care atesta că testatorul are capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte notariale și a fost folosită de testator la Biroul individ notarial la încheierea testamentului autentic?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:12, 15 Martie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se întrebau userii pe aici și erau indignați ca de ce nu vin notarii acasa, la cei nedeplasabili?
Iată de ce. Pentru ce sa vină? Sa se trezească cu reclamații de pe la rude?
Ar trebui sa va "mulțumească".
"Datorită " unor clienți ca dvs, notarii au devenit indisponibili pentru deplasări, chiar și atunci când oamenii sunt de buna credință.
Nu nu! Nu te deplasezi la sediul biroului, nu se face actul. Ah, esti bolnav? Nasol!
Vii la sediu, ne vedem cu toții, avem camere, e tot personalul, mai sunt și alți clienți.
Păi așa trebuia să procedez și doamna doctor psihiatru,nu vii la cabinetul medical din Spitalul Municipial Mangalia transport cu căruciorul sau cu mașina, nu te consult.
La fel, doamna notar, nu vii la biroul notarial, nu îți întocmesc testament autentic!
Dar, în situaţii deosebite ( când este vor ba de șpăgi grase) se fac excepții, nu aduce anul, ce aduce banul.

Și acuma dați vina pe mine, că nu mai vin notarii și doctorii psihiatrici acasă la clienți să-i consulte și să le întocmească testamente, acte de donații, etc. că m-am găsit eu să prezint public o infracţiune de fals intelectual grosolan săvârşită de un medic primar psihiatru, care si-a dat DOCTORATUL ÎN ȘTIINȚE MEDICALE.
Haideți să fim serioși!
Și reclamațiile mele nu sunt întemeiate?
De ce săvârșesc infracţiuni grave cum este cea de fals intelectual, păgubitu-i pe cei îndreptățiți să-și primească moștenirile de la părinți?
Cum este posibil ca instanța pe baza unei adeverințe medicale false să atribuie imobilul succesoral al defunctei mele mame unei venetice care nici măcar nu are vocație succesorală la moștenirea lăsată de mama mea și mie fiul acesteia să-mi dea sultă?

Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator

nicu_eden a scris:

Păi așa trebuia să procedez și doamna doctor psihiatru,nu vii la cabinetul medical din Spitalul Municipial Mangalia transport cu căruciorul sau cu mașina, nu te consult.
La fel, doamna notar, nu vii la biroul notarial, nu îți întocmesc testament autentic!

Aham...Atunci nu mai era fratele cu metastaze și pe moarte? Ah, putea sa se deplaseze la sediu.
Pai dacă ar fi putut sa se deplaseze la medic și la notar, înseamnă că nu era chiar cu un picior în groapă.
E muribund, după cum bate vântul.
Haideți, domnule....
Și cam ce "șpagă grasa" ar putea da cineva încât un notar și un medic sa își riște profesia pe care ar putea-o practica 40-50 de ani? Cam cât asa?

nicu_eden a scris:

Și reclamațiile mele nu sunt întemeiate?

Cine stabilește dacă cineva e îndreptățit?
Se pare ca fratele nu a considerat asta, din moment ce a lăsat testament soției.
V-am explicat cum e posibil, dar nu vreți sa înțelegeți: pentru ca în raport cu testamentul, adeverința nu are nicio relevanta!!!!
E ca și cum notarul ar fi cerut o factura de la Eon, sa vadă dacă fratele are datorii neplătite la curent, factură, care ulterior se dovedește a fi falsă.
E fix la fel și cu adeverința.

Alte discuții în legătură

Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, ... nicu_eden nicu_eden Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, fratele testatorului decedat ați făcut tot ce este omenește și juridic să nu-mi dați ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Vă deranjez cu o rugăminte. poate cineva să-mi trimită o ... nicu_eden nicu_eden Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi trimită o speță cu partajul judiciar în care instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in ... (vezi toată discuția)