avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă intr-un testament autentic universal se arată ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul ...

Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul este in deplinătatea facultăților mintale, fapt dovedit de o adeverință medicală falsă eliberată de un medic psihiatru și in urma deciziei definitive dată într-un dosar penal pentru săvârşirea de către medicul psihiatru a infracţiunii de FALS INTELECTUAL prev.si ped.de art.321 alin.1 C.pen înregistrat pe rolul unui Parchet de pe lângă o Judecătorie, deoarece a eliberat adeverința medicală fără să-l consulte psihiatric pe testator, iar instanța desființează adeverință medicală falsă și in subsidiar se anulează și testamentul autentic universal pentru că a avut la bază o adeverință medicală falsă, care atesta că testatorul are capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte notariale și a fost folosită de testator la Biroul individ notarial la încheierea testamentului autentic?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:12, 15 Martie 2025
Dacă l-ar fi dus cu mașina sau cu targa la Spitalul Municipial Mangalia sau la Constanța nu l-ar fi consultat niciun medic psihiatru când l-ar fi văzut pe fratele meu în ce stare gravă era, un schelet ambulant și bineînțeles că ar fi refuzat să-l consulte, dar, practic, nu avea ce să consulte.

Tocmai, știind că este cu un picior în groapă, am blufat, spunându-va că trebuia dus cu mașina sau cu targa la spital la Mangalia sau la cabinetul medical individual al doamnei doctor suspecta......din Constanta.

Dacă vreți să știți câtă șpagă grasă a primit doamna doctor psihiatru vă dau numele ei, în particular, că are telefonul public pentru toți muritorii de rând, pacienții care apelează la serviciile sale medicale și o sunați și o întrebati cât a solicitat pentru adeverința medicală, că toate serviciile ilegale se plătesc cu bani grei, la fel pentru doamna notar public din Mangalia și le sunați să vă spună personal cât au luat șpagă, așa, ca între doamne adevărate ce sunteți!

Unii doctori și de notari , sunt mii de exemple în fiecare an, în culegerile deciziilor instantelor de judecată care și-au riscat libertatea și profesia pentru o " șpagă grasă" de 400-500 lei sau pentru o găină găsită de DNA în frigiderul din cabinetul medical al doctorului Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, de la Spitalul Municipial Huși, vezi și cazul dr.Sorina Matei de la Baia Mare, fostul ministru al Sănătății, care a făcut pușcărie.

Mai aveți nelămuriri?
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @nicu_eden , e oarecum de inteles frustrarea dvs. , dar aveti dreptate doar partial . Dvs. banuiti ca fratele dvs. nu avea discernamant ( cu toate ca acel diagnostic crunt nu impiedica persoana sa fie deplin constienta ) , facand o deductie logica : daca adeverinta este falsa , rezulta ca nu avea . Ori , nu asa merge . Dvs. , cel care sustineti asta , trebuie sa DOVEDITI ca nu avea . Am avut un proces cu Comisia de fond funciar , in care sustineam ca , prin deductie logica , autorul meu nu putea sa-si declare pamantul de sub casa si curtea ca teren agicol , si ca acest teren nu putea sa fie parte din suprafata cu care a fost nevoit sa intre in CAP . Stiti ce mi-a spus judecatoarea ? ca in justitie nu merge pe deductii logice , ci pe dovezi . Si am pierdut , ca dovezi nu aveam … Am citit intr-un raspuns al d-nei avocat Romascanu ( acum nu dau de el ) , ca , la dezbaterea succesiunii , mostenitorul isi consolideaza dreptul de proprietate de la data decesului celui mostenit . Deci , la decesul sau , fratele dvs. avea acea cota de proprietate , chiar daca nu era dezbatuta succesiunea , doar ca nu era evidentiata intr-un document oficial . Cumnata dvs. vine la mostenirea sotului sau , nu la cea a mamei dvs. De altfel , si dvs. i-ati recunoscut fratelui acest drept , cata vreme spuneti ca a trait in casa defunctei mame cu sotia , ca nu l-ati evacuat .PS . Stimata raluk0207 NU este avocat , este notar public ( a spus asta intr-o postare ) .
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2025
CHKa, utilizator
@raluk0207

Nu v-am trimis testamentul și nu ați văzut că discernământul testatorului a rezultat din adeverința medicală nr.3717 FALSĂ,care atestă deplinătatea facultăților mintale ale testatorului, această adeverință medicală a stat la baza întocmirii testamentului de către notar, FĂRĂ ACEASTĂ ADEVERINȚĂ MEDICALĂ NOTARUL PUBLIC NU ÎNCHEIA TESTAMENTUL!
Chiar nu vreți să acceptați acest lucru?
Ok, îmi pierd timp de pomană cu cineva care este deținătorul absolut al adevărului.
@CHKa

Stimată doamnă,

Vă mulțumesc pentru bunăvoința dovedită în a-mi da explicații logice și motivate.
Sunteți singura persoană care mi-ati dat un răspuns cu empatie și in care ați afirmat că am și eu dreptate parțial în tot ceea ce am susținut până acum pe acest forum.
Nu mi-ați dat un răspuns, cu conotații de luare peste picior, cu expresii neortodoxe, gen " pe dvs. vă scărpină acest testament" vezi raluk0207) dovedit echilibru și competență.

Eu sunt nou pe acest forum și am constatat că sunt câteva persoane pe acest forum, care au calitatea de moderatori și se comportă ca niște DUMNEZEI, și cred că dețin adevărul absolut, iar, eu m-am simțit ca un pigmeu, având alte păreri vis a vis de ceea ce au spus cei care mi-au dat răspunsuri și care și-au arătat superioritatea lor profesionala, luându-mă peste picior, pentru că am îndrăznit să-i contrazic.
Uite, că pe dumneavoastră nu vă contrazic că sunt de acord cu răspunsul pe care m-i l-ați dat.

Eu am afirmat că dacă instanța desființează adeverința medicală care a stat la baza încheierii testamentului autentic nr.237/02.04.2019 la BIN......din Mangalia, înseamnă că soția supraviețuitoare a apelat la furt ( prin fals intelectual al medicului psihiatru) și instanța de apel de la Tribunalul Constanta, de acea a suspendat judecarea cauzei în dosarul civil nr...../254/2019, la data de 01 februarie 2023, in temeiul art.413 alin.2 Cod procedură civilă, (suspendarea judecării cauzei pentru că soluția definitivă în dosarul penal nr..../P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța are o ÎNRAURIRE COVÂRȘITOARE asupra judecării cauzei din dosarul civil nr...../254/2019-succesiune aflat pe rolul Tribunalului Constanța faza de apel, eu fiind apelantul reclamant care am făcut cerere de apel.

In cererea de chemare în judecată la instanța de fond, Judecătoria Mangalia, am invocat excepția neacceptarii moștenirii defunctei mame de către fratele meu..... , în termen de 6 luni, ( 22.09.2001-22.03.2002, mama a decedat la 22.09.2001) deoarece a fost plecat după înmormântarea mamei la domiciliul soției supraviețuitoare ( atunci era concubina lui, fiind divorțată, abia în octombrie 2007 se vor căsători la varsta de 60 de ani, fratele fiind la a doua soție, la fel și ea), aceasta având domiciliul la casa părintească din localitatea Draganesti-Olt, Jud.Olt ( casă pe care a vândut-o in 2002 împărțind banii cu sora sa, iar, în 1998 și-a vândut apartamentul proprietate personală din Mangalia, ipotecat in 1996, la filiala BRD din Mangalia, pentru un credit pe care l-a contractat și pe care nu l-a mai plătit și pentru a nu fi executată silit a fost nevoita soția supraviețuitoare a fratelui decedat ( în perioada 1996-2007 era concubina) să vândă apartamentul și să plătească la bancă creditul, practic, a rămas fără un adăpost deasupra capului) și a fost nevoita să locuiască in casa ei părintească).

Deci, în octombrie 2001, după înmormântarea mamei noastre, fratele meu a plecat la concubina sa, actuala soție supraviețuitoare in localitatea Draganesti-Olt și s-au întors împreună in Mangalia, in luna aprilie 2002, locuind în imobilul succesoral al defunctei mame, eu locuind in Constanța.

In perioada de 6 luni de acceptare a succesiunii după mama noastră decedată, fratele meu nu a acceptat expres la notar moștenirea și nici nu a făcut un act de acceptare tacită a moştenirii după defuncta mamă, adică, nu a plătit taxe și impozite aferente imobilului succesoral, nu a locuit în imobilul succesoral, nu a efectuat îmbunătățiri și reparații, nu a făcut niciun act de acceptare tacită, fapt, dovedit cu probe la dosar, nu deducții logice, declarațiile celor 2 martori propuși de subsemnatul ( fiind reclamant în dosarul civil succesiune, iar soția supraviețuitoare fiind pârât) , precum și declarația unei martorei propusă de pârâtă, toți 3 martori declarând că în perioada celor 6 luni, fratele meu NU A LOCUIT ÎN imobilul succesoral al defunctei mame din mun.Mangalia.

Instanța de fond a spus că această excepție este o apărare de fond și o vom analiza la dezbaterea pe fond a cauzei și până la urmă nu a mai dezbătut această neacceptare a moștenirii defunctei mame de către fratele meu și in Hotărârea nr.153/03.02.2022 a Judecătoriei Mangalia instanța de fond, fără să motiveze, a constatat că fratele meu a acceptat tacit moștenirea după defuncta mamă, deoarece, a locuit în imobilul succesoral înainte și după decesul mamei noastre, fără să mentioneze motivele pentru care mi-a respins apărările și susținerile reclamantului, ( adică ale mele).

Am invocat la instanța de fond aceeași excepție( nu eu am invocat, avocatul ales de către mine) privind neacceptarea expres sau tacit a moștenirii defunctului soț ( fratele meu) de către soția supraviețuitoare, care nu a acceptat expres la un notar public moștenirea lăsată de defunctul soț și nu a făcut nici un act de acceptare tacită a moştenirii, nu a plătit impozitul și taxele pentru imobilul succesoral in perioada de acceptare a moștenirii defunctului soț ( perioada de 1 an, 21 aprilie 2019-21 aprilie 2020, fratele meu a decedat pe data de 21 aprilie 2019, la vârsta de 70 de ani).

Dacă instanța de fond dezbatea excepțiile invocate de subsemnatul de neacceptarea moștenirii defunctei mame de către fratele meu și neacceptarea moștenirii defunctului soț de către soția supraviețuitoare, instanța trebuia să constate că fratele meu nu a acceptat expres sau tacit moștenirea după mama noastră și trebuia declarat străin de moștenirea după mama noastră, deci, nu este mostenitor legal după mama decedată și atunci testament autentic al fratelui meu, având la bază o adeverința medicala falsă, eliberată de un medic primar psihiatru, care a încălcat jurământul lui Hipocrate, rămânea fără obiect și nu avea nicio valoare.

Problema neacceptarii moștenirii defunctei mame de către fratele meu și a moștenirii defunctului soț de către soția supraviețuitoare am .trecut-o ca primul motiv de apel.

V-am explicat aceste lucruri din respect pentru dumneavoastră și pentru modul deosebit de binevoitor cum m-ați trat ca un OM și nu cum m-au ironizat unele persoane de pe acest forum, luându-mă la " mișto" , cum se spune în argou, că nu le dau eu lecții de drept dumnealor, eu neavând această intenție, ci, să fiu ajutat ca să îmi dobândesc casa părintească, fiind îndreptățit să primesc moștenirea lăsată de părinții mei și să nu ajungă pe mâna unei venetici, care a bătut-o și chiniit-o și înfometat-o pe mama, fiind in casa ei și nu era în casa fratelui meu și a soției supraviețuitoare.

Dacă îmi dați o adresă de e-mail va pot trimite pe adresa dumneavoastră anumite înscrisuri care îmi dau dreptate în ceea ce am scris pe acest forum până acum și mulțumesc administratorilor forumului și tuturor moderatorilor și utilizatorilor care au binevoit să-mi dea răspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @nicu_eden , eu sunt ultima persoana care ar putea fi suspectata de competenta in probleme de drept , nu sunt jurist . Doar v-am spus ca va inteleg frustrarea , e omeneasca , si v-am povestit cum mi-a deschis judecatoarea - din doua vorbe - ochii despre cum functioneaza justitia . Probabil si instanta a considerat ca , desi nu a acceptat in termen mostenirea , dvs. i-ati recunoscut fratelui dreptul de succesor . Nu v-ati considerat singurul mostenitor al mamei ca , daca ati fi crezut ca el nu are nici un drept , ati fi cerut evacuarea lui pentru lipsa de titlu . Si asta - sa nu negati - pentru ca stiati ca si el are drepturi . Dvs. ati luat-o ca pe o ofensa , dar cei care v-au raspuns ( mai putin eu ) au facut-o din pozitia lor de avocati , notari - oameni care chiar stiu ce vorbesc si , cu toate ca nu asa ati perceput , au incercat sa va ajute , aratand-va cam cum e posibil sa judece instanta . Poate … putin mai colorat , dar tot de ajutor au vrut sa va fie , ca altminteri v-ar fi ignorat postarea si nu se deranjau . Acum , urmeaza sa asteptati sa se deruleze procedurile , tot nu aveti ce face … De hotarat , instanta va hotari , indiferent cine v-a dat - sau nu - dreptate , aici , pe forum … PS. Sa nu va mirati daca fratele dvs. chiar a vrut sa-si lase bunurile sotiei , au fost parteneri si soti o lunga perioada , iar pe durata bolii l-a ingrijit . Si va asigur , e greu , foarte greu sa-ti vezi jumatatea cum se stinge , incet dar sigur … E cumplit …
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Martie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, ... nicu_eden nicu_eden Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, fratele testatorului decedat ați făcut tot ce este omenește și juridic să nu-mi dați ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Vă deranjez cu o rugăminte. poate cineva să-mi trimită o ... nicu_eden nicu_eden Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi trimită o speță cu partajul judiciar în care instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in ... (vezi toată discuția)