Bună ziua! Expun următoarea situație;A fost dezbătută taxa de succesiune după defunct. Am fost și am semnat actele, ca accept succesiunea. Ni s-a citit certificatul de moștenitor în care au fost prezentate anumite suprafețe de teren. La 3 zile dupa ce am semnat actele am fost anunțată ca exista datorii de 250.000 lei ( care nu au fost specificate în Certificatul de mostenitor pentru ca nu mi-au fost citite). Dacă renunț la terenuri renunț și la datorii? Am vreo șansă să scap să nu mai plătesc datoriile?
: În cazul în care nu am nicio șansă să scap de datorii și nu am bani să plătesc, cum se procedează?
Astăzi am aflat ca vor reface actele intrucat nu mai exista suprafețele inițiale în totalitate și ca o parte din ele au fost date.
Refacerea actelor înseamnă semnarea din nou a certificatului de moștenitor? Sau redactează un certificat suplimentar de moștenitor care îl adaugă la cel inițial?
Practic plătesc cel mai mult din datorii?
Dacă valoarea terenului de 10000 mp pe care îl moștenesc este 30.000 lei( sa presupunem) nu plătesc decât 30.000 lei?
Succesiune
eX3nna1
Buna ziua! Am dori sa deschidem o succesiune, insa suntem in situatia urmatoare:
-decedatii (sot si sotie) au avut trei copii, unul dintre ei a murit, dar ... (vezi toată discuția)