avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea după părinți
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea după părinți

Buna ziua

As avea și eu o nelămurire privind ceea mai buna metoda că fratele soției mele doar de pe mamă să nu primească nimic sau in caz de ceva foarte puțina parte daca este nevoie

Avem o casa cu etaj făcută de mine împreună cu socrii mei,ei sunt actuali proprietari ai casei și noi avem certificat de moștenitor pe numele nostru
Întrebarea mea este pentru cine mă poate îndruma:
Care este cea mai valabilă soluție pentru a putea beneficia de casa când socrii nu o sa mai fie în viața pentru că din câte am înțeles în instanță el poate să își ceară cota parte din casa chiar daca nu a participat cu bani la construirea casei.Puteti sa îmi spuneți dacă poate sa ceară cota parte și după soțul mamei actual care nu este tatăl dansului?
Menționez că eu dețin dovezi de bani trimiși în România prin posta sau western de aproximativ 20000€ și casa este valorta acum la aproximativ 170000€ mare parte din bani pentru construcție au pus socrii mei pe mai multi ani dar din păcate nu s-au putut face act de construcție pe numele nostru dat fiind că terenul nu era pe numele nostru și ni s-au spus că este foarte scumpă sa facem vânzarea terenului atunci când am început pentru că aveam casa de 3 camera pe teren
Totodată fratele soției din partea mamei nu a participat niciodată la construcția casei și din partea mamei el a vandut și partea dânsei când a fost momentul la moștenirea de la fostul soț decedat și ea nu a primit nimic nu știu dacă a fost înștiințată sau nu de aceea vânzare,și din cate știu eu nici soția nu a fost înștiințată de moștenire o vânzarea acestei moșteniri din partea mamei cu fostul soț.Au trecut ceva ani așa că cred că partea asta nu se mai poate face nimic din păcate

Orice sugestie este binevenita,mai puțin vanzare cumpărare pentru că nu avem banii necesari pentru a plăti aceasta suma acum

Va mulțumesc

Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2025
Crisi365, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:16, 1 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică copil sau adolescent. Cât timp e încă dependent de părinți. Părinții vitregi adesea se poartă urât cu copiii din căsătorii/relații anterioare ale soților, iar când aceștia cresc este firesc să nu simtă nevoia să aibă grijă de respectivul părinte vitreg.

DlGoe a scris:

@alexandru surcel subadult!?!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cris365, tot insistați cu ideea că acel băiat din prima căsătorie, acum bărbat în toată firea, ar fi avut obligația să se intereseze nu doar de mama sa, ci și de soțul acesteia care înțeleg că e un alt bărbat decât soțul acesteia. Fără să fie cazul deocamdată de vreo obligație de întreținere conform legii (față de mamă, căci oricum față de tatăl vitreg nu are ce obligație să aibă, nici măcar morală, face dacă vrea el).

Dar hai să presupunem că vorbim de relația dintre părinți și copiii lor propriu-ziși. Vă întreb așa, ca de la tată la tată trecut de prima tinerețe, dumneavoastră ați făcut copii ca să aveți ceva slujbași gratuiți la bătrânețe? Nu uitați că nu ei au cerut să-i aducem pe lume, așa că mai degrabă noi le suntem obligați...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Succesiune feliciaion feliciaion buna ziua. va fac un rezumat la ceea ce vreau sa stiu. apartamentul in care lucuim este pe numele socruluicare din nefericire acum pe 6 februarie a decedat . ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme? dana07 dana07 Buna ziua. Sotul soacrei mele a decedat. Din prima casatorie a acestuia exista un baiat, care nu s-a ocupat niciodata de tatal sau. Cu 10 ani in urma, socrul ... (vezi toată discuția)