Bună ziua. Momentan locuiesc în Germania și vreau să cumpăr o casă în România. Există o problemă. Pe titlul de proprietate sunt doi titulari: nepotul (în Anglia) și mătușa. Nu au succesiunea făcută. Pot să fac cu unul din ei un act la mâna (valabil la notar) sau notarial, spre exemplu promisiune de vânzare-cumpărare pana celălalt titular poate veni de asemenea, sa facă succesiunea? Aștept răspunsurile dumneavoastră. Vă multumesc in avans. Cu stimă, Lavinia Dinu
Din cate inteleg pe titlul de proprietate (il numim asa in continuare ca asa ne-am obisnuit:) ) nu e trecut nepotul oficial, are doar o vocatie la succesiune, la fel si matusa. Trebuie analizat actul de proprietate pentru a vedea cine e efectiv proprietar, proprietarii efectivi trebuie sa semneze o eventuala promisiune. Daca au decedat, doar dupa efectuarea succesiunii mostenitorii au un drept (nu o vocatie) si astfel devin proprietari.
Totodata, succesiunea de poate accepta in termen de 1 an de la data decesului defunctului.
Sunt multe aspecte de analizat.
Depinde de notar, majoritatea stiu ca nu accepta "prezenta" partilor prin videocall, problema care intervine si e mai serioasa e semnatura partii pentru care e necesara prezenta partilor.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu că majoritatea. Nu se autentifica acte notariale, fără ca părțile sa fie prezente personal sau reprezentați în baza unei procuri.
De către niciun notar.
Pentru user: interesati-va exact ce acte de proprietate sunt. Cine e proprietarul, pe ce și în ce bază.
Sunt foarte multe persoane care au ținut la saltea actele lu' bunica, lu' mătușa, lu' strabunicul, morți de zeci de ani, fiind fermi convinși ca doar fiindcă dețin actul original, pot sa vândă.
Ca să promiți ca vinzi, trebuie sa ai calitatea de proprietar al bunului respectiv.
Pana ce vânzătorii nu au situația clară și nu au intabulare pe numele lor, din punct de vedere legal, nu aveți ce promisiune sa faceți.
Și oricum, vânzătorul din Anglia nu poate promite decât vânzarea cotei pe care o deține, nu a întregului bun.
Iar dacă veți ajunge la încheierea unui antecontract sau a contractului de vanzare propriu zis, trebuie sa împuterniciți pe cineva din România, printr-o procura care se întocmește doar la Ambasada sau Consulat.
Bună seara, tatăl nepotului (fratele mătușii) este decedat de aproximativ 4-5 ani. Mama nepotului insa nu. Aceștia ar fi divorțat. În orice caz, prezenta fizica a ambilor ar rezolva multe aspecte a acestei situații. Vă mulțumesc încă o data. O seară plăcută va doresc. Cu stima, Lavinia Dinu
Voi discuta despre aceste aspecte cu vânzătorii si voi întreba de dovezi. Vă mulțumesc inca o data pentru informații și îndrumări. O seară plăcuta va doresc.
nu imi place sa generalizez, pana nu verific. am avut situatii cand "stiam" ca niciun un notar nu face, toti colegii avocati imi spuneau asta, mi-am pus mintea la contributie, am venit cu solutia si mi-a facut. dreptul este despre a gasi solutii cand rezolvarile par imposibile.