avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, deși am ordonanța de la procuror de a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, deși am ordonanța de la procuror de a studia și ...

Bună ziua, deși am ordonanța de la procuror de a studia și a face copie dosarului( 26/03 /2025)agentul judiciar de la politie ma tot amâna. Care sunt căile de urmat în această situație, având în vedere ca legea spune ca am dreptul de a studia dosarul într un "timp rezonabil".
Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2025
Danydany78, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nevoie de avocat, pentru o astfel de problemă.
Faceți o sezizare la procurorul de caz care a emis ordonanța de studiere și copiere a dosarului.
Astăzi am primit dosarul,dar e o problema.
Ordonanța de incepere a urmaririi penale are date greșite, respectiv ora faptei mutata cu 50 minute mai târziu (04:30 ). 4 martori din partea procurorului declara ora 03:40)Este o problemă de o importanță fundamentală legată de evaluarea legalităţii actelor de urmărire penală, printr-o schimbare a stării de fapt reținute cu ocazia începerii urmăririi penale.
Se poate câștiga un proces în baza acestei erori?
Am calitate de inculpat
Mulțumesc anticipat!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mai așteptați dacă nu aveți avocat.
Nu este asa simplu cum credeți.

București 2025

Despre ce infracțiune este vorba?
Cei 4 martori nu sunt din partea procurorului ( sunt cel mai probabil de partea părții vătămate.
Ultima modificare: Vineri, 18 Aprilie 2025
SunnyXxxX, utilizator
Art 336, aliniatul 1,dar nevinovat

SunnyXxxX a scris:

Despre ce infracțiune este vorba?
Cei 4 martori nu sunt din partea procurorului ( sunt cel mai probabil de partea părții vătămate.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati facut o cerere de studiere dosar si a fost incuviintata de procuror, iar politistul nu va permite accesul la dosar, atunci puteti formula o plangere la acelasi procuror pe acesta tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Este sau nu secret dosarul in faza de urmarire penala ? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI A obtinut cineva castig de cauza prin hotarare judecatoreasca in ipoteza in care procurorul refuza sa raspunda la o cerere de studiere a dosarului penal cand ... (vezi toată discuția)
Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție ... Mantescu Mantescu Buna seara daca am un dosar penal de 6 luni care sta la poliție și încă nu a ajuns la procuror . Ce pot face am cerut consultarea dosarului la circa de ... (vezi toată discuția)