avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de casatorie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de casatorie

Buna ziua,
In urma casatorie s-a eliberat un certificat de casatorie in 2003. Ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a se elibera un alt certificat de casatorie care sa poata fi si legalizat ulterior eliberarii? Se elibereaza un duplicat?Care este procedura?Ce lege reglementeaza eliberarea certificatelor de casatorie?Mentionez faptul ca in urma casatoriei ambii soti au acelasi nume.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 18:09, 16 Noiembrie 2010
Nu doresc sa gasesc un nod in papura acestui divort, dimpotriva am dorit sa clarific acest lucru pentru a nu fi probleme pe viitor in urma unei sentinte definitive si irevocabile. Va multumesc pentru rabdare.
Cu stima
As avea si eu o intrebare. Vreau sa intentez divort de sotia mea care m-a parasit si a plecat in strainatate luand pe ascuns si certificatul de casatorie si banii din banca. Parintii ei au zis in prima faza ca e la ei, apoi au schimbat foaia zicand ca l-au pierdut, desi banuiala mea este ca nu vor sa mi-l dea sa nu pot astfel intenta divortul.
Cale de impacare nu mai exista pentru ca ea are si un amant in strainatate. Cum sa procedez ca sa obtin un duplicat al certificatului de casatorie sau unul nou. Nu prea imi comvine sa platesc amenda la primarie pentru ca nu eu l-am pierdut ci mi-a fost "furat" casa zic asa de sotie. Cineva mi-a sugerat ca trebuie sa dau o declaratie la politie cum ca parintii sotiei mele nu vor sa mi-l restituie si apoi cu acea declaratie sa merg la primarie.
Imi trebuie neaparat acest certificat caci numai astfel pot sa bag actele pt divort.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Va multumesc!
Angelitto a scris:

As avea si eu o intrebare. Vreau sa intentez divort de sotia mea care m-a parasit si a plecat in strainatate luand pe ascuns si certificatul de casatorie si banii din banca. Parintii ei au zis in prima faza ca e la ei, apoi au schimbat foaia zicand ca l-au pierdut, desi banuiala mea este ca nu vor sa mi-l dea sa nu pot astfel intenta divortul.
Cale de impacare nu mai exista pentru ca ea are si un amant in strainatate. Cum sa procedez ca sa obtin un duplicat al certificatului de casatorie sau unul nou. Nu prea imi comvine sa platesc amenda la primarie pentru ca nu eu l-am pierdut ci mi-a fost "furat" casa zic asa de sotie. Cineva mi-a sugerat ca trebuie sa dau o declaratie la politie cum ca parintii sotiei mele nu vor sa mi-l restituie si apoi cu acea declaratie sa merg la primarie.
Imi trebuie neaparat acest certificat caci numai astfel pot sa bag actele pt divort.
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?
Va multumesc!

Mergeti la primarie. Nu-i musai sa va amendeze. Vorbiti cu ofiterul de stare civila si lamuriti-va.
Am fost la primarie. Ofiterul de stare civila a zis ca nu-mi poate elibera altul decat daca parintii sotiei merg acolo si dau o declaratie ca l-au pierdut. Dar ei nu vor sa mearga sa dea declaratia respectiva pentru ca nu l-au pierdut ci il au dar nu vor sa recunoasca.Eu nu pot sa merg sa dau declaratie ca l-am pierdut pt ca mi-e teama sa nu mearga si ei cu certificatul original dupa aceea si sa-mi fac probleme ca am dat declaratie mincinoasa. Chiar nu stiu cum sa mai procedez.
Angelitto a scris:

Am fost la primarie. Ofiterul de stare civila a zis ca nu-mi poate elibera altul decat daca parintii sotiei merg acolo si dau o declaratie ca l-au pierdut. Dar ei nu vor sa mearga sa dea declaratia respectiva pentru ca nu l-au pierdut ci il au dar nu vor sa recunoasca.Eu nu pot sa merg sa dau declaratie ca l-am pierdut pt ca mi-e teama sa nu mearga si ei cu certificatul original dupa aceea si sa-mi fac probleme ca am dat declaratie mincinoasa. Chiar nu stiu cum sa mai procedez.

Faceti altfel daca va este teama. Cereti o dovada a inregistrarii casatoriei. Pe aceasta dovada apar numarul certificatului de casatorie, numele, data incheierii etc. Acea dovada va este suficienta pentru a intenta actiunea de divort. Apoi instanta va pune in vedere sotiei sa predea certificatul.

Alte discuții în legătură

Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)
Cartea de identitate si certificatul de casatorie al persoanei divortate luciamihalache luciamihalache Am divortat in 1988 . Certificatul de casatorie a ramas la dosarul cauzei. Acum , pentru obtinerea unei noi carti de identitate mi se solicita sa le prezint ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere legalizat primavera1234 primavera1234 Se poate obtine o copie legalizata a certificatului de nastere al minorului dupa copia acestuia aflata la dosarul pentru incredintare? (vezi toată discuția)