avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj daca in ianuarie 2010 am avut ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj daca in ianuarie 2010 am avut concediu de odihna?

buna seara....pe 24 februarie imi expira contractul de colaborare la firma la care lucrez momentan....mi-am intrebat seful daca am dreptul la somaj???dansul mi-a raspuns ca nu am dreptul la somaj deoarece am avut concediu de odihna.....este adevarat ca nu pot beneficia de somaj daca am avut concediu de odihna???multumesc mult
Cel mai recent răspuns: preda ioana , utilizator 10:25, 17 Februarie 2010
1. Seful dvs. nu se pricepe.
2. Concediul de odihna are acelasi regim ca si perioada lucrata, adica se ia in calculul celor 24 de luni din care se aleg cele 12 luni lucrate.
3. Cele 12 luni necesare pentru somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Pentru a beneficia de somaj, incetarea raportului de munca trebuie facuta in temeiul unuia din urmatoarele articole: art. 31 alin.4 ind.1, 56 lit. e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1),art. 68, art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii
...sa aveti 12 din ultimele 24 luni venituri ...
va multumesc ca ma ajutati sa gasesc raspunsuri......dar se poate sa nu aiba firma in regula si de aia sa nu imi acorde somaj???daca nu are firma in regula primesc somajul sau nu???
Ce sa nu aiba firma in regula?
acte ceva.....nu stiu.....poate nu a platit.....atunci de ce refuza si ma minte ca nu am dreptul la somaj???

Alte discuții în legătură

Beneficiere somaj - demisie sau concediere ??? FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , sunt interesat de un amanunt : sunt angajatul unei companii de 7 luni , acum in prezent am ramas doar 3 angajati , as dori sa stiu pentru a ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters189283 ContSters189283 am fost data afara pentru ca sefului meu nu ii mai convine colaborarea noastra.Pentru ca nu am gasit nici un alt loc de munca am decis sa intru in somaj.Am ... (vezi toată discuția)
Somaj Romică Stoica Romică Stoica Se acorda ajutor de somj daca CIM a fost incheia pe durata determinata? (vezi toată discuția)