avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ajutatima va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ajutatima va rog

am si eu o problema cu tata
am motivele mele sa cred ca el nu mai este ok din punct de vedere al sanatatii mintale
pur si simplu nu vorbeste cu nimeni ci daca are ceva de zis mai degraba scrie sau gesticuleaza, nici din casa nu iese decat maxim pana la vreun magazin si inapoi , sa certat cu absolut toata lumea din motive minore, se opune la orice iar spune cineva .
intelegeti sper ca el pe langa faptul ca ar trebui sa mearga la un medic (ceea ce e imposibil sal conving) , nu este in stare in aceste momente sa isi administreze partea financiara.
de aceea vin la dumneavoastra in rugamintea de a ma sfatui ce sa fac in legatura cu asta caci pana acum am incercat tot ce se putea
Cel mai recent răspuns: Paduraru Cristina , Avocat 17:16, 26 Februarie 2010
mergeti cu el la banca si va face imputernicire pe cont.
Cristina T. Paduraru a scris:

mergeti cu el la banca si va face imputernicire pe cont.

ok
dar daca el se incapataneaza sa nu iasa din casa ce fac?
problema nu este ca nu vrea sa iasa din casa, ci faptul ca nu e cooperant. puteti aduce un notar la domiciliu care sa va faca o procura speciala dar degeaba vine notarul daca el nu vrea sa va imputerniceasca. trebuie sa intelegeti ca sunt banii lui si nu puteti dispune de ei decat daca vrea dansul sau daca este pus sub interdictie pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera capacitatea de exercitiu restransa? aidu aidu In rap. de prev. art. 41 Cod Civil, Capacitatea de exerciţiu restrânsă este aptitudinea minorului cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani de a dobândi ... (vezi toată discuția)
Cum declar o persoana ca fiind, legal, lipsita de discernamant? AnnaH AnnaH Buna ziua: Care sunt pasii necesari pentru ca eu, fiica, sa pot declara o persoana in varsta, suferind de dementa vasculara, ca fiind - legal - lipsita de ... (vezi toată discuția)
Ingrijire batran cateldestept cateldestept Mama mea in varsta de 74 ani locuieste singura. De la un timp are \\"halucinatii\\", i se pare ca fur un bec sau alte minuni de acest gen (de fapt nimicuri), ... (vezi toată discuția)