avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis construit ilegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis construit ilegal

Buna ziua
Ma vad nevoit sa scriu citeva rinduri legat,de vecinii mei care locuiesc la 4 si care si-au facut un acoperis ilegal fara nici un fel de aviz din parte autoritatilor.
Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari doar au trecut pe la toti vecini cu o hirtie precum ca suntem de acord cu constructia sarpantei si pur si simplu am semnat si eu ca toti vecini mentionind ca eu nu particip cu bani daca e constuctie ilegala.
Cei de la 4 sunt foarte suparati pe mine fiindca nu am contribuit cu nimic,drept urmare au trecut la tot felul de duduieli in tavanul meu muzica pina seara tirziu si e foarte deranjant.
Mentionez ca nu sunt impotriva la acoperis ba chiar foarte bine ca si-a facut omul ceva sa nu-i mai ploua in cap, dar de ce nu a facut ceva legal?
Am sunat si la 112 fiindca nu mai puteam suporta duduielile lor,a venit politia dar dupa citeva zile s-au intors la aceleasi practici .
As putea sa ii dau in judecata pentru ca au construit ilegal un acoperis in ciuda faptului ca am semnat o hirtie care nu are nici o valoare ?
Care sunt pasi pe care trebuie sa-i urmez ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:21, 18 Martie 2010
Aveti dreptate @carol-lorac in rationamentul si comparatiile pe care le faceti cu alte situatii asemanatoare.
Dar sa presupunem ca exista asociatie de proprietari, ca se ia hotararea in adunarea generala legal convocata (sau pe baza de semnatura pe tabel asa cum prevede legea). Un singur proprietar nu este de acord sau semneaza cu mentiunea ca nu plateste.
In aceasta situatie (ca exemplu prezentata de mine) legea spune ca acea hotarare se aplica tuturor proprietarilor indiferent ca au participat sau nu la adunarea generala, ca au fost de acord sau au fost impotriva.
Daca observati, initiatorul acestei discutii, ar vrea cumva sa se razbune pe cei care au platit reparatia respectiva pentru ca acestia-l sicaneaza pentru ca nu vrea sa participe la cheltuielile ocazionate de reparatia respectiva.
Revin cu sugestia sa-si achita cota si sa se inteleaga cu vecinii.
domnule adriantot, nu presupuneti pentru ca nu este cazul
Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari doar au trecut pe la toti vecini cu o hirtie precum ca suntem de acord cu constructia sarpantei si pur si simplu am semnat si eu ca toti vecini mentionind ca eu nu particip cu bani daca e constuctie ilegala.

ii sugerez totusi lui lukas sa le ceara aprobarile aferente acelei constructii si, in cazul in care totul este legal, sa-si tina promisiunea si sa plateasca. in fond, cei care se razbuna sint vecinii lui, sicanele pe care i le fac fiind cel mai bun exemplu. insa nu stim inca daca au venit cu dosarul cu aprobari si cu factura pentru intreaga lucrare, sa vada si omul cit a facut lucrarea ca sa se convinga ca lucrarea a fost facuta de catre o firma autorizata (nu de neica-nimeni de pe strada), cu certificat de garantie si factura reala, nu cu facatura. in lipsa acestora acea lucrare este ilegala dpdv al meu, si nu are de ce sa plateasca. daca insa ii prezinta aceste documente, lukas este bun de plata ;)
Va multumesc pentru raspunsuri
Eu am dorit de la iceput sa particip cu bani pentru aceasta operatiune numai ca vecinii mei nu au vrut sa ia in calcul si varianta propusa de mine adica: aviz sau certificat de urbanism de la primarie si cel putin proiectul constructiei ,dar daca ei nu au vrut aprobare de la primarie, eu si restul vecinilor le-am dat acordul scris pe o hirtie facuta de ei care oricum nu are nici o valoare sau daca are este cel putin moral, dar nu platesc si bineinteles ca oameni si-au facut singuri ca le curgea in cap la fiecare ploaie.
Si abia acum incepe povestea cu sicanarile si duduielile in tavan, muzica si altele,bineinteles ca eu nu vreau sa stric ce ei au construit dar nici nu pot inghiti tot ce fac ei, ci doresc sa ma informez cu privire la ce modalitati am, sau ce pot face macar pentru ai intimida in a se opri de la asemene atitudini grotesti
Multumesc
@lukas
situatia mentionata de dvs are 2 aspecte distincte :
1-partea obiectiva legalitatea constructiei care poate fi apreciata de Inspectoratul de Stat in constructii si Directia corp control din primarie
2-Frustrarile si orgoliile care nu sunt specifice numai la dvs in imobil
Referitor la '' sicane zgomotoase'',atentie ca senatul a votat dispozitie legala care interzice cu desavarsire muzica/zgomote dupa ora 22,atat in case,imobile cat si in locuri publice, restaurant/hotel.
Astfel zgomotele/muzica la intensitate care deranjeaza ,conduce la amenzi intre 2.500-5.000 lei
Revenind la tema dvs ,avand in vedere ca a-ti materializat actul de vointa liber exprimat de a beneficia de conditiile si de confortul vietii in comun,pentru asigurarea unui climat de buna intelegere, incercati o relatie amiabila cu vecinii
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Buna ziua
Revin cu o alta problema:
Ce acte imi trebuiesc daca doresc sa-mi instalez un panou solar pe cota mea parte pe bloc in conditiile in care deja exista o constructie ilegala acoperis sarpanta fara acte si aprobari mentionez ca locuiesc la etajul3

Alte discuții în legătură

Vanzare acoperis ?? bebelush1900 bebelush1900 Am cumparat de curind un apartament. Apartamentul este situat la ultimul etaj si fostul proprietar construise inainte un acoperis (sarpanta) pentru care a ... (vezi toată discuția)
Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)