avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii de deasupra.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii de deasupra.

Vecinii mei de deasupra de un an jumate se poarta de parca sunt instabili psihic.Ma reclama la politie ca nu pot dormii noaptea de la muzica mea, cand eu ascult muzica la castile de la mp3 player sa pot adormii.Iar ziua cand am si eu voie sa ascult linistit muzica ,nu tare sa se auda in tot blocu , ci moderat muzica placuta la auz, nu manele sau alte prostii, bat cu scaunul in parchet de imi pica lustra-n pat.O data mi-a jicnit familia si la nervi am plecat de langa ea si am zis incet ca are noroc ca nu o bat ( greseala mea) dupa jumatate de ora au venit 2 domni comunitari si mi-au dat un avertisment.
Astazi seara a venit Doamna administratora sa-i zica tatalui meu ca la primarie s-au depus 3 plangeri de la dansii ca nu pot dormii noaptea si ca s-ar putea sa primesc o vizita de la Jandarmeria Romana cu o amenda intre 10-20 de milioane.Ce este ciudat restu de vecini de la etajul la care stau eu (etaj 1) nu se plang niciodata, in special vecina de jos.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
IonutG, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonutG , utilizator 15:19, 17 Februarie 2010
Pentru "Prtesedintele":
Da sa stiti ca am avut ceva asemanator...dar nu la bloc..si la curte...am avut vecini cae procedau la fel cu ascultarea muzicii. Pana cand m-am facut inteles de organele de politie care are rolul de a restabili ordinea si linistea publica.
Cu doua amenzi i-a linistit, respectiv prima de 2 milioane si a doua de 10 milioane.
Inainte de a se purcede astfel s-au facut plangeri la politie pentru amenintare personala si distrugere camere de supraveghere. S-a format un dosar penal si s-a primit doar avertisment cu multe sfaturi...care pana la urma au fost respectate.
Pentru persoanele care nu inteleg pana unde merge dreptul de a face ce vrea , incalcand drepturile altora, singura modalitate de a fi integrate in normalitate este forta de constrangere a statului prin aplicarea de amenzi contaventionale, sau dupa caz, prin inchisoare.
Nu stiu cati ani mai trebuie sa treaca sa se intre in normalitate.
Sincer, personal as inaspri pedepsele pentru astfel de manifestari daca mi-ar sta in putere. Anumite persoane nu inteleg de vorba buna , nu mai exista bun simt, respect fata de nimeni si nimic.
Se vede ca libertatea individuala este gresit inteleasa. Trebuiesc popularizate norme de conduita in societate, in relatiile de vecinatate, precum si sanctiunile pentru nerespectarea acestora.
Nu stiu daca intr-o alta tara civilizata se poate face ceea ce se face in Romania vis-a-vis de comportamentul adoptat in relatiile de vecinatate sau in alte situatii.
Recomand multa intelegere si ganditi-va si dvs. ca sunt momente cand nu sunteti dispusi sa-i suportati pe altii cand savarsesc fapte care va provoaca neplacere.
Libertatea nu implica sa faci ce vrea muschii tai!
Cu privire la prezumtia de nevinovatie...ce sa spun...se aplica pana la proba contrarie....nu cred ca se pune problema in speta de fata....adica 10 oameni care depun marturie ca tu folosesti aparate audio la un nivel ridicat, pot fi combaturi de o simpla nerecunoastere facuta de tine?
Hai sa fim realisti.....
Interesanta parerea lui Carol cae incurajeaza intr-un anume fel acest mod de manifestare. Sper ca legea privind ordinea publica sa se modifice in sensul ca se pot aplica amenzi pe baza probarii cu martori pentru a inlatura situatia actuala cand agentul constatator trebuie sa constate personal incalcarea legii.
nu domnule avocat .... nu incurajez deranjul facut de vecini prin zgomote.
insa dumneavoastra ar trebui, cu atit mai mult fata de altii, fara studii de specialitate, ca in romania ar trebui sa functioneze prezumtia de nevinovatie. sper ca nu va este necunoscut acest percept. majoritatea celor de aici l-au considerat din start vinovat pe initiatorul topicului, desi a spus ca nu deranjeaza decit un anumit vecin (care poate fi un reclamagiu profesionist ... drept dovada numeroasele reclamatii facute la primarie, politie, etc).
si tot dvs, ca avocat, ar trebui sa stiti ca orice acuza trebuie probata. odata ce politia/jandarmeria, etc ajung la usa respectivului si nu aud altceva decit liniste, poate sanctiona acel "infractor" ? chiar dvs ati dat exemplu cu vecinul dvs, sanctionat pe baza vizitei la domiciliul dvs unde AU CONSTATAT incalcarea legii
spuneti ca
Sper ca legea privind ordinea publica sa se modifice in sensul ca se pot aplica amenzi pe baza probarii cu martori pentru a inlatura situatia actuala cand agentul constatator trebuie sa constate personal incalcarea legii.
sa vedem daca veti mai avea aceeasi parere in m omentul in care vecinul dvs merge la politie cu niste "martori" afirmind ca ati dat petrecere si l-ati deranjat. ma indoiesc ca v-ar conveni. sint sigur ca veti gasi o gramada de tertipuri avocatesti ca sa scapati de acea prevedere care acum vi se pare normala, insa vi s-ar parea anormala in momentul in care va este nefavorabila, chiar daca acuzatia ar fi nefondata. de aceea, consider ca este mult mai buna constatarea la fata locului de catre agentul constatator si aplicarea amenzii pe loc
PS .... cam cita galagie poate face un aparat audio ascultat la casti ???
Ma reclama la politie ca nu pot dormii noaptea de la muzica mea, cand eu ascult muzica la castile de la mp3 player sa pot adormi
iar la final a incheiat cu ...
Ce este ciudat restu de vecini de la etajul la care stau eu (etaj 1) nu se plang niciodata, in special vecina de jos.
asta seamana a reaintentie din partea respectivilor
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
In primul rand , nu am facut plangere la politie niciodata, nici cand am fost amenintat in propria casa cu pistolul.Si nici n`o sa fac pentru ca, nu vreau sa cheltui sume incredibile sa ma tina 1 an jumate prin tribunale, ca in final sa ce? sa primeasca respectivu o amenda sau 6 luni pentru intrare prin efractie...si apoi sa am probleme cu el iar?
Repet nu am primit absolut nimic de la primarie , doar Doamna Administratora m-a scos pe scara impreuna cu tatal meu pentru a ne explica ca la primarie sunt 3 plangeri de la persoana respectiva ca "Nu pot dormii noaptea la cat de tare este muzica".De aceea renunt sa mai ascult muzica la boxe chiar si ziua.Pentru ca nu am timp sa ma tarasc prin tribunale din cauza unui vecin rau voitor.
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
IonutG, utilizator
Pot exista si persoane care se ocupa cu reclamatii nejustificate. Legea 61/1991 sanctioneaza astfel de alarme false. Deci legea prevede un echilibru si pentru astfel de persoane.
Nu stiu cat de credibila este povestea prezentata de Ionut, ceva adevar este...chiar el recunoaste ca acum a renuntat sa asculte muzica la boxe chiar si ziua.
Felicitari Ionut ca ai renuntat! Este un inceput bun....vezi singur itidai seama ca nu merita sa te "tarasti prin tribunale".
Aam trecut si eu prin perioada cand ascultam muzica la maxim. Nu-mi dadeam seama ca deranjeaz si pe altii. Credeam ca tuturor le place muzica mea. Greseam. La timpul respectiv eram printre putinii care aveam posibilitatea sa am statie si boxe performate . Cu timpul am renuntat la acest obicei si mai mult am restrictionat, cu ajutorul agentilor de ordine, ca altii sa procedeze ca mine.
Acum avand o anumita varsta si o profesie ma deranjeaza sa aud muzica altora.
Mai ascult din cand in cand dar ma asigur ca nu deranjez vecinii.
Asculta muzica la casti si ai sa vezi ca totul o sa fie o.k.
radusava a scris:

Pentru persoanele care nu inteleg pana unde merge dreptul de a face ce vrea , incalcand drepturile altora,...
Se vede ca libertatea individuala este gresit inteleasa.

Domnule avocat cred ca atitudinea dvs. este pur subiectiva iar sfaturile pe care le dati sunt alterate de propria experienta!
Am citat din postul dvs. pentru a vedea ca va contraziceti singur. De ce spun asta?
Pentru ca interpretati gresit, si nu sunteti singurul pe care-l intalnesc cu astfel de optica, "drepturile altora". Adica doar reclamantii au drepturi? Dar paratii au numai dreptul de a se conforma cu totate toanele si limitele reclamantilor? Oare reclamantilor nu li s-a intamplat niciodata "sa faca ce vor, incalcand drepturile altora"? Eu cred ca da.
Vorbim de libertate individuala dar o constrangem celorlalti pentru ca sa ne fie noua bine si sa ne simtim satisfacuti ca avem "drepturi", nu? Ati retinut ce a scris IonutG in ultimul post?
nici cand am fost amenintat in propria casa cu pistolul.

Vi se par respectate "drepturile altora" sau "libertatea individuala" sau orice norma de moralitate?
Ceea ce sustineti dvs. aici se poate rezuma foarte simplu "Noi vrem egalitate, dar nu pentru catei!"

@IonutG
Nu te mai impacienta de ce ti-a spus administratoarea, mai ales ca sustii ca totul s-a intamplat in limite rezonabile si acceptabile. In primul rand ca nu sta in atributiile ei sa faca asa ceva, ea fiind un simplu angajat al Asociatiei. Astfel de "atributii" revin Presedintelui si/sau Comitetului Executiv.
Faptul ca faci plangere la Politie nu implica niciun fel de costuri, sau mers prin tribunale cu anii sau mai stiu eu ce. Pur si simplu in urma sesizarii se vor deplasa politistii la adresa respectiva.
NU te lasa intimidat de astfel de specimene pentru ca ei asta urmaresc! Sa domine prin intimidare. Adica astfel de oameni au "studiat" intens 'legislatia" si aplica, de multe ori cu succes din pacate, "legea pumnului"!X-(
Si retine un aspect foarte important: nu numai cei care acuza au drepturi!

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Hartuire din cauza muzicii Ovy77 Ovy77 Buna ziua, Ne-am mutat de curand intr-un imobil contruit nou, si de ceva timp unul dintre vecini ne agaseaza des venind la usa cand ascultam muzica. ... (vezi toată discuția)
Vecin asculta muzica intre orele 18-21 on64 on64 Buna ziua. Am o problema cu un vecin de bloc care asculta muzica, aceasta auzindu-se si la mine in camera, nu foarte tare, insa pe mine ma deranjeaza. Nu ... (vezi toată discuția)