avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dobanda aferenta fiecarei zi de intarziere a platii ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dobanda aferenta fiecarei zi de intarziere a platii unei facturi

Buna ziua. Va prezint urmatoarea speta: am demarat anul trecut procedura somatiei de plata impotriva unei firme debitoare. Vazand ca instanta imi stabileste termenele din 3 in 3 luni am decis sa cesionez creanta mea catre ANAF. Finantele mi-au aprobat cererea si la 4 zile de la aprobare s-a luat masura popririi contului firmei debitoare. Poprirea s-a instituit doar pt suma ce trebuia platita acu un an,(debitul principal) fara a se lua in calcul dobanda aferenta. Ma intereseaza cum pot recupera si aceasta dobanda, avand in vedere ca e vorba de 12 luni intarziere. Mentionez ca nu am retras inca actiunea din instanta. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Daniela Stana , Avocat 12:39, 17 Februarie 2010
Ordonanta nr. 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti (Monitorul Oficial, partea I nr. 26 din 25.01.2000);

Dobanda legala in materie civila se stabileste la nivelul dobanzii de referinta a B.N.R., diminuat cu 20%.

Nivelul dobanzii de referinta a BNR, in functie de care se stabileste dobanda legala, este:
- cel din prima zi lucratoare a anului, pentru dobanda legala cuvenita pe semestrul I al anului in curs; si
- cel din prima zi lucratoare a lunii iulie, pentru dobanda legala cuvenita pe semestrul II al anului in curs.

Informatii privind dobanda de referinta BNR la:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nivelul dobanzii legale Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Ma puteti ajuta va rog sa aflu care a fost/este nivelul dobanzii legale pt anul 2007 si 2008. Va multumesc (vezi toată discuția)
Dobanda legala blue2v blue2v buna ziua! am de recuperat o suma de bani de la o persoana fizica.procesul e pe rol,problema e ca am gasit mai multe formule de calcul al dobanzii legale si nu ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca cristian.turturean cristian.turturean buna ziua. instanta de judecata a decis ca fostul angajator sa plateasca drepturile salariale restante in suma de 1.000 lei actualizata cu coeficientul de ... (vezi toată discuția)