avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am fost fortata sa imi dau demisia, ce ma sfatuiti sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am fost fortata sa imi dau demisia, ce ma sfatuiti sa fac?

Pe data de 15.02.2010 firma Kaufland am fost fortata sa imi dau demisia.Nu mi s-a dat posibilitatea sa ma disculp orice ziceam faceau in asa fel de era tot impotriva mea,rastalmaceau cuvintele ca tot eu sa pic cea vinovata.Nu credeam ca se poate face asa de repede un rau.In fiecare zi am lucrat peste progam si din libere veneam sa imi fac comenzile(am fost sef raion frische),dovada camerele de luat vederi care sunt montate in magazin.Cum ma puteti sfatui?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 16 Martie 2012
Nu are cum sa va ajute acest lucru in instanta .. in instanta , decizia de concediere se contesta pentru neindeplinirea conditiilor de forma si de fond referitoare la emiterea acesteia.
De ce nu m-ar putea ajuta?Daca un document a fost semnat in niste conditii ilegale, acest lucru nu duce la nulitatea documentului?E ca si cum, as putea demonstra( de exemplu) ca persoana care a semnat pt concedierea mea nu avea mentionat in fisa postului ca are dreptul sa faca concedieri. Oare n-am dreptate?
Nu va ajuta intrucat acel documnet nu a fost semnat in conditii ilegale, cum sustineti dvs ... din cate am inteles , angajatorul v-a chemat sa va inmaneze decizia de concediere ... acest aspect nu constituie motiv de nulitate a deciziei de concediere...

Concedierea nu o face persoana care a semnat decizia de concediere .. aceasta persoana are calitatea de reprezentant al angajatorului ..
Astazi 16.03.2012 am fost anuntata ca sunt concediata si fortata sa imi scriu demisia (nu am scris si nu am semnat nimic). Cand a observat ca nu cedez si nu imi scriu demisia a devenit violent verbal(asa a fost de cand m.am angajat cu toate angajatele), dupa ce am parasit institutia a venit dupa mine, ma bruscat, a devit violent si agresiv. Am depus plangere la Politie dar in afara unui avertisment scris cei de la Politie au zis ca nu au ce sa ii faca in lipsa de martorii. Angajatorul a refuzat sa imi acorde salariul pe luna in curs si concediul de odihna aferent anului 2011 cat si pentru luniile lucrate in 2012. De preaviz a zis ca nu il intereseaza si ca il doare undeva de I.T.M Angajatorul a mers pe principiul angajez pentru o luna , doua, trei apoi le fortez ca sa isi scrie demisia. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare ?
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2012
costy79.ro, utilizator
Nu aveti cum sa fiti concediata si in acelasi timp sa va dati si demisia .... este o inadvertenta.

Depuneti sesizarea la ITM si nu stati sa va spuna angajatorul ca nu-l intereseaza ... poate in conditiile in care va lua o amenda usturatoare de la ITM cred ca o sa-l intereseze ... eu as face o sesizare atat pe linie de relatii de munca, cat si pe linie de securitate si sanatate in munca ...

De asemenea, concomitent cu sesizarea la ITM depuneti si actiunea in instanta.

Alte discuții în legătură

Demisie Roxana2017 Roxana2017 Bună ziua , Va rog sa mi spuneți cum ar trebui sa procedez în cazul în care am fost data afara iar demisia mea a fost semnata de către angajator ? (vezi toată discuția)
Cerere de lichidare din partea sefului AndreasBenea AndreasBenea Bună ziua! În urmă cu două zile, după terminarea programului, patronul meu m-a luat deoparte, mulțumindu-mi, chipurile, pentru serviciile prestate de ... (vezi toată discuția)
Acțiune împotriva angajatorului după semnarea demisiei Sucoverschi Sucoverschi Dar dk sunt chemat să semnez demisia mai pot acționa împotriva angajatorului? (vezi toată discuția)