avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune fortata - contract autentic de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune fortata - contract autentic de vanzare cumparare lovit de nulitate relativa ?

am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de vanzare cumparare incheiat in 2003 prin care vanzatorii au promis vanzarea a 482 mp, lucru notat de notar, acelasi notar, in cartea funciara; la momentul vanzarii se vand doar 421 mp fara a se mentiona starea de indiviziune a terenului si fara a se aduce aceasta la cunostinta cumparatorilor; acuma proprietarii doresc sa vanda terenul insa pe extrasul cf mai apare o persoana decedata pentru diferenta de teren de 61 mp iar cumparatorul nu accepta sa cumpere in cote parti (intentionand sa achizitioneze terenul prin credit bancar). Ce este de facut ? Contractul de vanzare cumparare e gresit, cum poate fi tras la raspundere notarul ? Cui sa se adreseze proprietarii pentru a cere iesirea din indiviziune fortata si ce acte trebuie sa depuna si unde ? Cat poate dura o astfel de actiune ?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:19, 17 Februarie 2010
va multumesc mult pentru raspuns
insa am in continuare nedumerirea...contractul de vanzare cumparare este intocmit corect de catre notar ? dupa parerea mea, este gresit intocmit
si atunci tot cel prejudiciat, in cazul de fata cumparatorii, trebuie sa umble sa remedieze problema ?
necunoscandu-se la acest moment nimic despre persoana decedata care apare in extrasul cf o actiune in instanta poate sa dureze foarte mult
nu exista o alta solutie mai rapida care sa rectifice erorile si sa dea castig de cauza proprietarilor actuali ?
mergeti la un avocat care sa va studieze actele.
nu o sa isi dea nimeni seama de situatie pana nu citeste actele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa, teren si gradina. lipsa titlu proprietate gradina. Cristian T Cristian T Am mostenit direct de la tatal meu, proprietate (neintabulata), compusa din: - casa-curte-gradina, situate in acelasi loc, intravilan, inconjurat de alte ... (vezi toată discuția)
Proprietate viorelus viorelus Am cumparat in anul 2002 casa si teren aferent 482m2 conform cf.. ,cu contract de vanzare cumparare cu ipoteca(prin imprumut bancar),dar gradina,480m2,cu care ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)