am un contract de vanzare cumparare in forma autentica din 2004 asupra unui teren aflat in indiviziune; la baza acestui contract a stat un ante-contract de vanzare cumparare incheiat in 2003 prin care vanzatorii au promis vanzarea a 482 mp, lucru notat de notar, acelasi notar, in cartea funciara; la momentul vanzarii se vand doar 421 mp fara a se mentiona starea de indiviziune a terenului si fara a se aduce aceasta la cunostinta cumparatorilor; acuma proprietarii doresc sa vanda terenul insa pe extrasul cf mai apare o persoana decedata pentru diferenta de teren de 61 mp iar cumparatorul nu accepta sa cumpere in cote parti (intentionand sa achizitioneze terenul prin credit bancar). Ce este de facut ? Contractul de vanzare cumparare e gresit, cum poate fi tras la raspundere notarul ? Cui sa se adreseze proprietarii pentru a cere iesirea din indiviziune fortata si ce acte trebuie sa depuna si unde ? Cat poate dura o astfel de actiune ?
va multumesc mult pentru raspuns
insa am in continuare nedumerirea...contractul de vanzare cumparare este intocmit corect de catre notar ? dupa parerea mea, este gresit intocmit
si atunci tot cel prejudiciat, in cazul de fata cumparatorii, trebuie sa umble sa remedieze problema ?
necunoscandu-se la acest moment nimic despre persoana decedata care apare in extrasul cf o actiune in instanta poate sa dureze foarte mult
nu exista o alta solutie mai rapida care sa rectifice erorile si sa dea castig de cauza proprietarilor actuali ?
Proprietate
viorelus
Am cumparat in anul 2002 casa si teren aferent 482m2 conform cf.. ,cu contract de vanzare cumparare cu ipoteca(prin imprumut bancar),dar gradina,480m2,cu care ... (vezi toată discuția)