avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... drepturile militarilor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

drepturile militarilor

fiind subofiter,pot deveni agent la o firma de asigurari?multumesc celor care ma pot ajuta cu un raspuns cocret!
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 21:54, 9 Martie 2010
mateiu cristian a scris:

multumesc pentru raspuns,dar ma intereseaza daca legal am acest drept,dat de vreo lege anume.

Legile de obicei spun ce nu ai voie sa faci(vezi statut cadrelor militare).Ce legea nu interzice expres, se presupune ca este permis.Contractul de agent confera o calitate/activitate si nu o functie cu contract de munca.Totusi trebuie verificate prevederile din regulamentele militare ,la care nu prea avem acces.
De statutul politistului ati auzit???
nu sunt politist,sunt pompier.
elenaerdei a scris:

Eu nu sunt asa sigura ca aveti acest drept.
Atat in legea care reglementeaza regimul incompatibilitatilor,cat si in statutul cadrului militar se regaseste exceptarea de la indeplinirea altor functii decat acelea in care este incadrat, cu exceptia cumulului de functii stabilit prin Ordin al Ministerului Apararii.
Cadrele militare sunt investite cu exercitiul autoritatii publice,care implica anumite limitari.

se poate face un raport la comandant ptr cumul de functi in care mentionezi ca nu incalci legea trei sute nujtiucit (stiu cei de la resurse)
si nu peturbi programul de lucru unde esti incadrat
multumesc pentru informatii,dar legea se refera la indeplinirea altor functii decit acelea in care esti incadrat in unitatea sau subunitatea in care lucrezi.

Alte discuții în legătură

Pot fi taximetrist daca sunt cadru militar? luky0821 luky0821 As dori sa stiu daca in calitate de cadru militar(M.Ap.N.) pot din punct de vedere legal sa practic activitatea de taximetrie in afara orelor de program. Va ... (vezi toată discuția)
Pensie militara Eugen63 Eugen63 Ma aflu in urmatoarea situatie:dupa absolvirea scolii militare am lucrat ca maistru militar,pana in 1997 cand am demisionat .La acea data aveam deja 20 de ani ... (vezi toată discuția)
Se acorda ajutoarele lunare prevazute de legea nr. 284/2010 cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care au iesit la pensie? rahova rahova In noua lege a salarizarii la Anexa nr.IV/2 scrie: DREPTURI SPECIFICE ACTIVITÃŢII DESFêURATE ÎN INSTITUŢIILE PUBLICE DE APÃRARE NAŢIONALÃ, ORDINE ... (vezi toată discuția)