avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Urgent:avocat apara sot-mandat sau imputernicire av.?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Urgent:avocat apara sot-mandat sau imputernicire av.?

Sotul avocatului este reclamant intr-un litigiu (contencios).Poate avocatul sa-si apere sotul? In ce fel? Cu contract de asistenta si reprezentare juridica si imputernicire avocatiala sau cu mandat?
Probabil sunt ignoranta: Cine este/a fost UBIK? :sorry: Va rog sa apreciati totusi ca am curajul sa spun ca nu stiu ceva, in loc sa ma dau desteapta lasand impresia ca stiu despre ce se vorbeste. :D
Intradevar, cheltuielile de judecata includ onorariul de avocat. Draga Danadana, ca sa poti sa ii faci sa regrete, dpdv financiar, pe cei care ti-au concediat ilegal sotul, trebuie sa depui chitanta cu onorariul de avocat. Am citit despre un caz castigat la CEDO de un avocat in propria sa cauza. Omul a cerut in instanta interna sa i se plateasca de cel care a pierdut o anumita suma, reprezentand onorariul sau pe care l-ar fi incasat daca aceasta cauza nu ar fi fost a sa ci a unui client al sau. In sustinerea sumei pretinse a depus un calcul al orelor in care a lucrat la cauza la care a aplicat onoraiul sau tarifar. Din cate imi amintesc, suma era in jur de 2.000 euro. Instantele interne resping cererea de acoradre a cheltuielilor de judecata in ceea ce priveste onorariul de avocat. Cauza ajunge la CEDO. CEDO confirma pozitia instantei interne motivand ca, pentru a se acorda cheltuieli de judecata, acestea trebuie sa aiba caracter real, necesar si rezonabil. CEDO retine ca aceste cheltuieli nu au avut caracter real, in materialitatea lor.
Ceva de genul: bravo tie ca ti-ai spart capul si ti-ai tocit coatele prin facultati, dar asta nu inseamna ca te poti autofactura.
Daca vrea cineva, voi cauta speta si o voi posta.
okland_star a scris:

Am citit despre un caz castigat la CEDO de un avocat in propria sa cauza.


Scuze, din eroare am inserat CEDO. Cazul a fost castigat de avocat in Romanaia, dar pentru ca i s-au respins cheltuielile de judecata, s-a adresat CEDO.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
okland_star, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asistenta juridica anca.popescu anca.popescu trebuie s-o reprezint pe cumnata mea la ONRC evident, nu pot sa-i iau bani ce trec in contractul de asistenta juridica la onorariu? (vezi toată discuția)
Reprezentare "pro bono" Antoanela Geaman Antoanela Geaman Stie cineva daca pentru a apara [i]pro bono [/i]trebuie solicitata aprobarea Baroului...sau pur si simplu nu conteaza, este treaba avocatului. (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)