avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa-mi vad copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa-mi vad copilul?

Buna ziua!

In urma unui proces de divort, fetita mea a fost incredintata mamei. Fosta mea sotie, inainte de pronuntarea sentintei prin care mi se permitea sa imi vad fetita, mi-a cerut, la sfatul avocatei ei, suma de 30.000 euro pentru a-mi permite sa imi vad copilul.
O perioada de timp am avut contact permanent cu fetita mea, dar din pacate la inceputul anului 2009 am fost nevoit sa plec din tara, din motive financiare.
Am cerut fostei sotii sa imi permita sa o aduc pe fetita, o data pe an timp de o luna, la locuinta mea din afara tarii. La sfatul avocatei ei, aceasta mi-a refuzat cererea, solicitandu-mi suma de 10.000 euro ca sa imi permita sa o scot din tara pentru a fi cu mine!

Intrebarea mea este cum pot obtine in instanta, dreptul de a scoate pe fetita mea, o data pe an timp de o luna , din tara pentru a sta cu mine.
Mentionez faptul ca nu doresc sub nici o forma ca in cadrul procesului sa mentionez adresa de resedinta pe care o am in strainatate, din cauza sicaniilor la care as fi supus eu si familia mea daca fosta sotie ar afla aceasta adresa!

Daca cineva m-ar putea ajuta, as fi recunoscator!!!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:27, 19 Februarie 2010
Inteleg cumm a fost sfatuita sotia si de cine, dar pe dv. cine v-a sfatuit?
Imi pare ciudat sa nu folositi sumele alea de bani pentru a reface legaturile cu copilul...
NU inteleg nici ce ar putea face sotia...
Nu este posibil si nici normal ca un copil sa fie luat de unul dintre parinti si dus naiba-stie unde... nimeni sa nu aiba habar de el. Sunt copii rapiti de proprii parinti, asa incat este cel putin improbabil sa fie incuviintata o astfel de luare a copilului undeva nedefinit. Sa nu mentionez cazuri mai grave.
Incalcati si legislatia privitoare la ancheta sociala si drepturile mamei care se va gasi in imposibilitate de a putea cere returnarea copilului, caci nu stie unde e...

Nu imi pare normal nici sa-i dati bani, pai mai bine ii faceti plangeri si actiuni de banii astia si asa nu veti mai cheltui la anul si de fiecare data.
Apoi nu stiu cati ani are copilul, dar dv. nu puteti veni in tara o luna vara sa stati cu ea? Ca e cam aiurea sa o luati din mediul ei asa, brutal; nici nu se va forma o legatura reala intre dv. si copil, caci acesta va fi mai preocupat de studierea noii culturi decat de legatura cu tatal lui... nu e corect fata de copil, dar si fata de dv.

Mai bine apelati la sprijin de specialitate; aveti dovezi ale santajului?
Regret dar nu pot fi de acord cu opinia celor 2 colegi care afirma ca veti putea alege un domiciliu " ales" la avocatul dvs.dat fiind faptul ca nici o instanta nu va incuviinta un program de vizitare minor cu luarea in domciliul tatalui, mai ales ca aici discutam de iesirea din tara impreuna cu minorul, fara cunoasterea efectiva a adresei si conditiilor pe care respectivul minor le are puse la dispozitie de parintele in cauza.Opinia mea este sustinuta de practica efectiva pe astfel de situatii.
Practica o fi si ea asa, dar nici teoria nu e departe de asta... pai cu ancheta sociala cum facem?
Si daca trimitem copilul pe luna trebiie sa vedem ce conditii are acolo, nu?
Stimata doamna avocat AVLIL!
Am o deosebita stima fata de parerea dvs. si tin sa precizez ca aveti o opinie foarte corecta fata de aceasta problema.
Pe un al topic am descris si procesul de partaj pe care al am cu fosta sotie. Din pacate si nu vreau sa fiu considerat misogin, dar fosta mea sotie este o materialista exagerata si cand fac aceste afirmatii credeti-ma pe cuvant ca am si probele necesare care sa-mi sustina afirmatiile. Daca o sa aveti curiozitatea sa cititi si problema partajului veti intelege ca problema financiara este foarte complicata. La toata descrierea pe care am realizat-o procesului de partaj, nu am adaugat, pentru ca nu avea relevanta, ca fosta sotie devenise amanta fostului partener de afaceri, cetatean german, care a si o finanteaza in continuare.
Din pacate in urma tuturor proceselor pe care le-am avut cu ea si cu el, mie fiindu-mi blocate toate sursele de venit (vezi descrierea procesului de partaj), am fost nevoit sa renunt la serviciile avocatilor, din lipsa de bani. In tot acest timp, procesul ei de partaj si procesul de divort a fost finantat de catre acest cetatean.
Pentru o parte din banii pe care mi-a cerut in cadru partajului am fost nevoit sa ma imprumut de la banca si de la persoane fizice si sa i dau, dar au ramas in jur de 40.000 euro care mai trebuie sa i dau. Binenteles ca nu am reusit sa imi achit aceste datori si mi-am pierdut si apartamentul si am ramas si cu datorii la persoane fizice si din acest motiv am fost nevoit sa parasesc tara si sa ma stabilesc undeva unde pot sa muncesc si sa imi castig existenta si binenteles sa imi achit datoriile pe care le am.
In scurta descriere pe care am facut-o puteti vedea si de ce ea a fost sfatuita corect, bine si de calitate si de ce nu pot sa revin in tara sa petrec o luna cu fetita mea sau sa imi dezvalui noua resedinta.
La momentul la care am parasit domiciliul conjugal ea a ramas intr-o casa construita de catre mine pe terenul parintilor ei. Pentru a scurta birocratia actele de constructie au fost obtinute tot pe numele parintilor ei. Am inaíntat proces pentru recuperarea a jumatate din acea casa, procesul a fost cu parintii ei, dar din pacate din lipsa de bani am fost nevoit sa renunt la proces, astfel am pierdut si acele sume de bani. Tot dupa plecarea mea in acea casa, pe langa fosta sotie si fetita mea, s-au mutat fosti socri, sora mijlocie cu sotul si copilul si sora cea mica cu sotul ei, asta intr-o casa cu 4 camere, o bucatarie si o baie......stau 8 persoane.
La acea data am solicitat o ancheta sociala de la primarie, care sa stabileasca conditiile in care traieste fetita mea dar din pacate cel care ar fi trebuit sa faca aceasta ancheta a informat-o pe fosta sotie ca la data la care trebuie sa se desfasoare ancheta sa nu fie nimeni acasa ca rezultatul acesteia sa nu fie in defavoarea ei. Si asa a si fost.......... Mai tarziu am aflat ca acea persoana din primarie a primit din partea amantului fostei mele soti suma de 3.000 euro pentru a realiza aceasta ancheta.
Deci nu am avut nici o sansa sa pot recupera vreo suma investita in aceasta relatie, nu am avut nici o sansa sa stabilesc un program de vizitare a copilului cum l-asi fi dorit si eu si am fost nevoit sa o las in voia sorti.
Nu am vrut decat sa mi se acorde dreptul sa imi iau fetita si sa o aduc la mine timp de o luna pe an.......departe de mine gandul de a-mi rapi copilu!!!!
Conditiile pe care le am acum sunt la superlativ dar din pacate trebuie sa le prezint instantei, inteleg, daca vreau sa am castig de cauza!
Acum sunt pus intre ciocan si nicovala......sa nu imi mai vad deloc fetita sau sa periclitez linistea si siguranta noi mele familii in schmibul a-mi vedea fetita......!

Grea decizie.......:(
faci cerere la instanta si soliti program de vizita si dreptul de a lua copilul in vacanta vara la domiciliul din strainatate.Nu ai de ce sa dai bani fostei soti.este un drept prevazut de lege.

Alte discuții în legătură

stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul tatalui - locul exact unde este dus minorul CostinIancu CostinIancu Buna ziua, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului de vizita a fetitei noastre (in varsta de 4 ani) si pentru stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor rosuvicki rosuvicki Am mai multe nelamuriri: Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)