Deschid acest topic pentru a lamuri un aspect dezbatut recent pe acest forum si nicidecum pentru a crea divergente si antipatii.
Discutiile le doresc a fi purtate(civilizat) pe baza urmatorului articol din L230/2007: CAP. IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari
ART. 21
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor.
Intrebarea la care as dori sa raspundem(strict din punct de vedere al componentei si nu al atributiilor!) este: Conform articolului mentionat cenzorul/comisia de cenzori sunt sau nu membri ai CE?
Imi puteti spune daca exista baza legala care sa specifice negru pe alb ca din Comitetul Executiv au voie sa faca parte persoane doar proprietari fiind? Am fost de curand aleasa presedinte. S-a ales si un comitet. Din comitet 2 sunt proprietari 1 sta cu parintii de 35 de ani, dar nu este proprietar si 1 este chirias in bloc. Ultimii 2 au voie sa faca parte din Comitetul Executiv? Va multumesc
Cititi Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, ca presedinte de asociatie trebuie s-o cunoasteti, inclusiv HG 1588/2007 cu normele de aplicare a legii.
Cand cititi faceti diferenta intre proprietari, proprietari membrii ai asociatiei si, prin omisiune, neproprietari.
Proprietar este persoana mentionata in actul de proprietate (contract v/c, donatie, mostenire). Membrii familiei nementionati in acte nu sunt proprietari.
Doi soti, ambii mentionati in actul de proprietate sunt coproprietari cu aceleasi drepturi ca si un proprietar.
Adunare generala
Dana Marin
1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)