@presedintele ...
ati afirmat ca la dvs la bloc CE este format din 1 presedinte, 1 cenzon si 9 membri. as avea o intrebare la dvs ...
daca in CE este luata o decizie cu majoritate (10-1, 9-2, 8-3, 7-4, 6-5, primii fiind pro acea decizie) si cenzorul este cel care spune ca acea decizie este ILEGALA, acea decizie este luata de buna ?
va intreb asta plecind de la atributiile cenzorului :
Art. 19. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori urmareste si asigura respectarea legalitatii in administrarea bunurilor materiale si a fondurilor financiare ale asociatiei de proprietari.
pai acum va mai intreb ce rol mai are acest cenzor intr-o astfel de situatie ? mie mi se pare ca are un rol pur decorativ ;)
ori cenzorul are tocmai rolul de a preveni incalcarea legii.
in alta ordine de idei, daca asociatia dvs este atit de mare incit sa-si aiba rostul cei 9 membri in CE , parerea mea este ca ar fi trebuit sa aveti o comisie de cenzori mai numeroasa (minim 7) care sa aiba cu adevarat un cuvint de spus atunci cind este incalcata legea, nu sa aiba un rol decorativ, ca nu vine acolo la parada modei ci pentru a preveni incalcarea legalitatii ;)
in situatia in care cenzorul/comisia de cenzori ar fi fost considerat/i organism de sine statator, acesta/acestia si-ar fi putut onora rolul atribuit de lege, indiferent ca se lua o decizie in CE cu majoritatea absoluta ... si anume de a se tine seama ca acea decizie ESTE ILEGALA
parerea mea este ca acest articol 21 ar trebui sa arate oarecum asemanator cu varianta domnului adriantot :
" La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv (format din presedinte si un numar de membri), precum şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor".