avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Componenta Comitetului Executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Componenta Comitetului Executiv

Deschid acest topic pentru a lamuri un aspect dezbatut recent pe acest forum si nicidecum pentru a crea divergente si antipatii.
Discutiile le doresc a fi purtate(civilizat) pe baza urmatorului articol din L230/2007:
CAP. IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari
ART. 21
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor.

Intrebarea la care as dori sa raspundem(strict din punct de vedere al componentei si nu al atributiilor!) este: Conform articolului mentionat cenzorul/comisia de cenzori sunt sau nu membri ai CE?
Doamna Administrator,
Daca este sa fiti corecta, observati ca toti cei care au facut postari dupa mine au venit cu observatii pentru asi sustine cumva opinia cu privire la aceeasi intrebare pusa de @Presedintele, astfel incat, toti acestia trebuia sa-i atentionati sa raspunda la intrebane, nu sa
In opinia dvs. cum trebuie sa raspundem la o intrebare ? Cu da, cu nu, ma abtin, sau cum?
Pentru ca ati vazut cum sta treaba cu acest articol 21, care este opinia dvs. - pentru ca eu chiar vroiam sa va invit la aceasta discutie?
Revin si mai spun o data: userul @Presedintele a observat bine si chiar a scris ca nu conteaza, ca este formulat bine sau rau, nu conteaza, este o lege in vigoare care trebuie respectata? Pai cum ?
V-am invitat sa lecturati si legislatia veche, abrogata acum. L-am invitat pe @Presedintele sa ne spuna cu este situatia la dansul in asociatie, cine face parte din com. executiv, ce este cu comisia de cenzori, daca-i "otova" cu com. executiv si cum sta treaba pe-acolo, cand de fapt presedintele asociatiei decide totul. Chiar asa sa fie? La noi in asociatie avem o doamna cenzor, economista de meserie si care chiar nu are treaba cu presedintele, au program de asociatie diferit si se intalnesc intamplator, asa ca vecinii. Sigur, fiind presedinta comisiei de cenzori, are grija ca legea sa fie respectata, iar presedintele nu are nici-un motiv sa procedeze altfel.
Adam Grecu a scris:

L-am invitat pe @Presedintele sa ne spuna cu este situatia la dansul in asociatie,

Situatia la mine in Asociatie este una cat se poate de simpla si normala(din acest punct de vedere)
CE= Presedinte+Cenzor+9 Membri
Deciziile si hotararile se iau cu legile pe masa, ca sa nu existe dubii, si se voteaza in componenta de mai sus. Cenzorul are studii superioare economice, avizul asupra “hotărârilor, deciziilor, regulilor şi regulamentelor” dandusi-l pe loc(sustinut fiind si de 2 membri cu pregatire juridica), ramanandu-i mai mult timp la dispozitie pentru verificarea gestiunii financiare(contabilitate, casierie, buget).
Atat membrii cat si cenzorul se raporteaza la legislatia in vigoare si nicidecum la normative abrogate.
Nu am avut probleme nici cu Primaria nici cu altcineva din acest punct de vedere.
Multumit!?

La noi in asociatie avem o doamna cenzor, economista de meserie si care chiar nu are treaba cu presedintele, au program de asociatie diferit si se intalnesc intamplator, asa ca vecinii. Sigur, fiind presedinta comisiei de cenzori, are grija ca legea sa fie respectata, iar presedintele nu are nici-un motiv sa procedeze altfel.

Asta cum vine? :D
Doamna e cat Comisia sau la dvs. Comisia e "otova" cu Cenzorul?

LE Puteti sa mentionati art. in care se prevede ca Cenzorul/Comisia verifica CE? :D
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Presedintele, utilizator
V-am rugat sa raspundeti la subiect pentru ca nu au importanta legile abrogate (ba dimpotriva, au fost abrogate tocmai pentru ca ceea ce contineau nu mai e corespunzator) si nici cum se intampla in asociatia initiatorului.

Parerea mea este ca din art 21 se intelege ca cenzorii fac parte din comitet, pentru ca altfel prevederea respectiva nu are niciun sens. Nu contest ca asta e o absurditate.
revin totusi, ca tot se face analiza textului art 21
CAP. IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari
ART. 21
(1) La adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenţi un comitet executiv, format din preşedintele asociaţiei de proprietari şi un cenzor sau o comisie de cenzori, şi vor hotărî numărul membrilor acestora şi durata mandatelor lor.
precum observati, componenta CE este : presedinte si cenzor/comisie de cenzori. atit, fara aparitia altor membri. ca se stabileste numarul acestora, se poate stabili numai numarul cenzorilor, de aici rezultind si marirea numarului celor din CE, ca numarul presedintilor nu poate fi marit.
iar cenzorul/comisia de cenzori este arbitrul asociatiei, adversarii fiind CE si restul de proprietari. iar cenzorul/comisia de cenzori trebuie sa fie impartiali si corecti dpdv legal. facind parte din CE, acestia nu mai au cum sa fie impartiali si obiectivi, ei devenind subiectivi prin apartenenta lor la CE. ca doar n-o sa tina cu ursul din padure :D
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ContSters62736, utilizator
Din perspectiva in care interpretati acum se intelege la fel de bine ca si numarul presedintilor poate fi marit! :D

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)
Presedintele de asociatie ludwuk20 ludwuk20 1.Comitetul executiv al asociatiei de proprietari a hotarat sa incheie un contract de mediere pentru locatarii restntieri care depasesc o anumita suma . ... (vezi toată discuția)