avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... schimbare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

schimbare asociatie de proprietari

am achizitionat recent un apt.,intr-un bloc nou dar pt. ca nu stau in tara(deocamdata),apt. este liber,nu este racordat la electricitate,nu se consuma apa ,deci nu exista nici un fel de cheltuieli.Locatarii care s-au mutat, au fost contactati de o persoana care mai administra si alte blocuri si au aderat la asociatia de proprietari a cesteia.Cand s-a afisat lista cu ce are fiecare de platit(apa.caldura..),a aparut si o rubrica "alte cheltuieli",care era in suma de 50 lei/luna/apt.,si care era la toti locatarii prezenta in acelasi cuantum.
Intrebata de mine,d-na adm. a spus ca aceea suma este pt. curatenie,lumina si cheltuieli administrative,si ca toti trebuie sa plateasca la fel.
Intrebarea mea este:1) daca nu locuieste nimeni in apt. meu-si asa va fi cel putin 1 an de acum incolo- de ce eu sa platesc la fel cu cei care locuiesc acolo?
2) daca pot sa renunt la a mai fi membru in aceasta asociatie pe perioada in care nu locuieste nimeni.
Daca se poate in raspunsul pe care ,sper,ca il voi primi sa datisi prevederea legala Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:05, 22 Februarie 2010
Nu trebuie depus actul de v/c ca sa va inscrieti in Asociatie ci sa faceti pur si simplu o cerere.
Din pacate, chiar daca nu sunteti membru al Asociatiei legea prevede deopotriva drepturi si obligatii pentru toti proprietarii, membri sau nemembri.
L230/2007
ART. 4
(1) Asociaţia de proprietari are drept scop administrarea şi gestionarea proprietăţii comune care, pe lângă drepturi, impune obligaţii pentru toţi proprietarii.

Ce puteti face, totusi, dvs. in calitate de proprietar este sa solicitati documentele care au stat la baza intocmirii listei de plata.
L230/2007
ART. 10
Proprietarii au dreptul sa cunoască toate aspectele ce ţin de activitatea asociaţiei şi au acces, la cerere, la orice document al acesteia.

Succes!
Imi cer scuze pt.intarzierea postarii.
Aceste "alte cheltuieli" cum se calculeaza;
-la nr. de persoane;
-in functie de cota indiviza;
-raportata la suprafata fiecarui apt?
In conformitate cu disp Sectiunea a 7-a Repartizarea cheltuielilor de alta natura ,art 53,art 54, art 55,din HG nr 1588/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli asociatie de proprietari cristinam28 cristinam28 Buna ziua, Sunt Administrator la o Asociatie de Poprietari si am cateva nelamuriri referitoare la repartizarea cheltuielilor comune.As dori confirmarea daca e ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli obligatorii pentru un apartament nelocuit doichitahorescu doichitahorescu Am mostenit un apartament in care de la decesul parintilor nu mai locuieste nimeni. ce cheltuieli sunt obligatorii in cadrul asociatiei? (vezi toată discuția)